Intrekking verkeersbesluit verhogen maximumsnelheid Reeuwijkse Randweg naar 70km/u met publicatienummer 370681

 

Onderwerp: Besluit intrekking verkeersbesluit voor de verhoging van de maximumsnelheid Reeuwijkse Randweg naar 70 km/u met publicatienummer 370681.

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GEMEENTE BODEGRAVEN-REEUWIJK,

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders (verder: het college) bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Gelet op het juridisch kader

  • De Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);

  • Het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

  • Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • Algemeen Mandaatbesluit gemeente Bodegraven-Reeuwijk;

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Op 29-08-2024 is een verkeersbesluit genomen voor de verhoging van de maximumsnelheid op de Reeuwijkse Randweg naar 70 km/u. Op dit besluit zijn bezwaren binnen gekomen van diverse bewoners en de gemeente Gouda. In verband met een aantal onduidelijkheden rond diverse wijzigingen, wil de gemeente Bodegraven-Reeuwijk extra aanvullingen aanbrengen. De gemeente kiest ervoor om dit besluit op dit moment in te trekken en op een later moment verder te brengen.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Naar aanleiding van de bezwaren is het verkeersbesluit opnieuw beoordeeld.

De gemeente heeft moeten vaststellen dat er diverse aspecten op dit moment nog te onduidelijk zijn. Dit heeft te maken met de geplande infrastructurele maatregelen rondom deze weg. Gelet op het feit dat het moment van aanleg op een later moment wordt uitgevoerd, heeft de gemeente besloten het besluit in te trekken.

De gemeente heeft de intentie om op een later tijdstip een gelijkwaardig verkeersbesluit te nemen met waar nodig aanvullingen op de motivering.

Advies politie

Overeenkomstig met artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer is het verkeersbesluit ter advisering overhandigd aan (de gemachtigde van) de korpschef van het regionaal politiekorps Eenheid Den Haag.

BESLUIT

  • Het verkeersbesluit, te weten ‘Verkeersbesluit verhoging maximumsnelheid Reeuwijkse Randweg naar 70 km/u’, met publicatienummer 370681 in te trekken

Bodegraven, 10-10-2024

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Bodegraven-Reeuwijk,

Namens deze,

Dhr. J. van der Heide

 

MEDEDELINGEN

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit heeft verzonden. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders, adres: Postbus 401, 2410 AK Bodegraven.

 

Bij de president van de Arrondissementsrechtbank, binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Afschriften

  • Politiekorps Eenheid Den Haag

 

 

 

 

Naar boven