Bekendmaking voorgenomen verhuur Dr. Lelylaan en Stevenshofdreef te Leiden

De gemeente Leiden geeft hierbij kennis van het voornemen om, met inachtneming van een termijn van 20 dagen na dagtekening van deze publicatie, de gronden gelegen aan de Dr. Lelylaan en Stevenshofdreef te Leiden te verhuren aan TotalEnergies Marketing Nederland N.V.

Over het verhuurde

Het verhuurde ligt aan de Dr. Lelylaan en Stevenshofdreef. Het verhuurde is in de afgelopen jaren gebruikt ten behoeve van de realisatie en exploitatie van een verkooppunt voor motorbrandstoffen.

Motivering verhuur

TotalEnergies Marketing Nederland N.V. (hierna: ‘Huurder’) is de huidige Huurder van bovengenoemde objecten. De gemeente Leiden is voornemens de lopende huurovereenkomsten met betrekking tot de percelen kadastraal bekend gemeente Leiden, sectie W nummer 7072 en 7718 beide gedeeltelijk), en sectie X nummer 4740 gedeeltelijk met de Huurder te wijzigen door op het gehuurde snelladers toe te staan en de lopende huurtermijn te verlengen. Huurder kan redelijkerwijs worden aangemerkt als enige serieuze gegadigde voor deze wijziging van de lopende huurovereenkomst. De gemeente motiveert dit als volgt.

Huurder huurt het gehuurde aan de Dr. Lelylaan sinds 23 april 1985 en het gehuurde aan de Stevenshofdreef sinds 1 mei 2008, ten behoeve van de realisatie en exploitatie van een verkooppunt voor motorbrandstoffen. De huidige huurovereenkomst met betrekking tot Dr. Lelylaan loopt tot en met 1 mei 2024 en de huurovereenkomst met betrekking tot Stevenshofdreef tot en met 8 mei 2026. Huurder is ter uitbreiding van haar activiteiten en in het kader van duurzaamheid voornemens om op de huidige locaties snelladers te realiseren, welke past binnen het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.

Om Huurder de gelegenheid te geven om de te maken investeringen voor het laadstation terug te verdienen, is de Gemeente – naast wijziging van het gehuurde – voornemens om de overeenkomst met Huurder met tien jaar te verlengen. Dat huurovereenkomsten onder omstandigheden verlengd kunnen worden om zittende huurders de kans te gunnen gedane investeringen terug te verdienen is ook al eens bevestigd in de rechtspraak. Gelet op het voorgaande is de gemeente van oordeel dat Huurder op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het aangaan van de aanvullende huurovereenkomst voor de locaties aan de Dr. Lelylaan en Stevenshofdreef.

Op grond van het voorgaande is de gemeente van oordeel dat TotalEnergies Marketing Nederland N.V. als enige serieuze gegadigde voor de huur van de gronden te Leiden in aanmerking komt en de verhuur aan dit bedrijf kan plaatsvinden zonder het volgen van een openbare selectieprocedure.

Reageren

Tegen de voorgenomen verhuur kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verhuur en merkt u zichzelf aan als een gekwalificeerde gegadigde partij, dan dient u binnen een termijn van 20 dagen na publicatie van deze bekendmaking een kort geding tegen de voorgenomen verhuur aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag. Blijft een kort geding uit, dan is de gemeente vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot verhuur.

Meer informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer J. Overes van de afdeling Grond- en Vastgoedbedrijf via 06 40666016 of per mail j.overes@leiden.nl

Naar boven