Gemeenteblad van Stichtse Vecht
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Stichtse Vecht | Gemeenteblad 2024, 430283 | beleidsregel |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Stichtse Vecht | Gemeenteblad 2024, 430283 | beleidsregel |
Beleidsregels Re-integratie Participatiewet Stichtse Vecht 2023
Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen
De aanvraag voor re-integratievoorzieningen en de aanvraag loonkostensubsidie kunnen worden ingediend tot 6 maanden na aanvang van het dienstverband. Dit geldt voor schoolverlaters die afkomstig zijn uit het voortgezet speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs of de entreeopleiding MBO en voor mensen die vallen onder de re-integratieverantwoordelijkheid van de gemeente.
Hoofdstuk 3 Voorzieningen en ondersteuning
Artikel 3.3 Participatievoorziening beschut werk
In afwijking van het derde lid sub c kan een dienstbetrekking na de periode van maximaal een jaar worden voortgezet voor nogmaals maximaal de periode van een jaar, indien twijfels bestaan over de belastbaarheid dan wel over of het aangeboden werk past bij de werknemer dan wel over de verdiencapaciteit van de werknemer. De verlenging dient uitgevoerd te worden conform het daarop van toepassing zijnde Nederlandse recht.
Het college wijst een organisatie aan die namens het college de dienstbetrekkingen realiseert. Indien deze organisatie niet in staat is om binnen een redelijke termijn een geïndiceerde en passende arbeidsplaats te organiseren, kan het college besluiten de realisatie van de arbeidsplaats voor de geïndiceerde aan een andere partij op te dragen. Bij een redelijke termijn kan worden gedacht aan 3 maanden.
Artikel 3.4 Overige voorzieningen bij werk, scholing of vrijwilligerswerk
Het college kan, ongeacht het overige bepaalde in deze beleidsregels, een vergoeding verstrekken die noodzakelijk is voor het aanvaarden van algemeen geaccepteerde arbeid, een re-integratietraject, scholingstraject of ten behoeve van het verrichten van vrijwilligerswerk. Van deze mogelijkheid kan alleen dan gebruik worden gemaakt indien andere voorzieningen zoals opgenomen in deze beleidsregels niet toereikend zijn en er geen voorliggende voorziening is.
Artikel 3.5 Loonkostensubsidie
Als forfaitaire loonkostensubsidie wordt ingezet, bedraagt de hoogte van de loonkostensubsidie gedurende een periode van maximaal de eerste 6 maanden van de dienstbetrekking 50 procent van het wettelijk minimumloon en de aanspraak op vakantiebijslag op grond van artikel 15 van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag, vermeerderd met een bij ministeriële regeling vastgestelde vergoeding voor werkgeverslasten.
De forfaitaire loonkostensubsidie kan niet worden ingezet voor personen die al een dienstverband hebben. Bij het verlengen van een dienstverband van 6 maanden bij dezelfde werkgever voor dezelfde werkplek/functie wordt niet opnieuw een forfaitaire loonkostensubsidie ingezet: een verlenging wordt gezien als voortzetting van hetzelfde dienstverband.
Ten aanzien van de loonkostensubsidie ten behoeve van de doelgroep als genoemd in artikel 10d lid 2 van de Pw gelden de volgende bepalingen:
De jongere dient te behoren tot de doelgroep loonkostensubsidie en dus niet in staat te zijn om met voltijdse arbeid het wettelijk minimumloon te verdienen (artikel 10d van de Pw, doelgroep Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten) of al een vorm van beschut werk verrichten (zoals bedoeld in de zin van artikel 10b van de Pw), maar dan zonder een vorm van subsidie aan de werkgever.
Artikel 3.5.1 Verplichtingen werkgever en terugvordering loonkostensubsidie
Indien ten onrechte een loonkostensubsidie is verstrekt, wordt deze van de werkgever teruggevorderd op grond van artikel 4:57 van de Awb. Van deze situatie is tevens sprake indien de werkgever verzuimt een beroep te doen op de no-risk bij ziekte van de medewerker. Waar mogelijk wordt het terugvorderingsbedrag verrekend met de nog te verstrekken loonkostensubsidie.
Via de werkgeverspremie wordt invulling gegeven aan de plaatsingssubsidie. Hiervoor heeft het college nadere regels vastgesteld.
Artikel 3.7 Reiskostentegemoetkoming
De hoogte van de vergoeding is gelijk aan de werkelijke reiskosten op basis van het tarief van het Openbaar Vervoer, dan wel bij eigen vervoer tegen een kilometervergoeding per kilometer conform de richtlijnen van de Belastingdienst. Hierbij kan het ook gaan om een OV-abonnement indien dit goedkoper is. De hoogte van de vergoedingen (abonnement of kilometervergoeding) moeten blijken uit de rapportage en de toelichting in suite.
Een inwoner is vaak niet in staat om de reiskosten steeds voor te schieten. De inwoner krijgt daarom eenmalig, voor de eerste maand een voorschot (gelijk aan de reiskosten van 1 maand), dat hij niet terug hoeft te betalen. Deze maand wordt achteraf bij bewezen aanwezigheid bij het traject, nogmaals betaald. Met deze nabetaling kan hij dan de volgende maand de reiskosten betalen.
Aan personen uit de doelgroep die een inburgeringstraject volgen is de hoogte van de vergoeding gelijk aan het goedkoopste abonnement op basis van het tarief van het openbaar vervoer, dan wel bij eigen vervoer tegen een kilometervergoeding per kilometer conform de richtlijnen van de Belastingdienst. De inwoner is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een abonnement.
Artikel 3.9 Ondersteuning kinderopvang
In afwijking van artikel 1.2 lid 3 van deze beleidsregels, kan het college de ingangsdatum van de tegemoetkoming vaststellen op een datum, gelegen voor de dag waarop de scholing of het traject gericht op arbeidsinschakeling is begonnen, als dit naar het oordeel van het college noodzakelijk is om tijdige plaatsing bij het kindercentrum of gastouderbureau te realiseren.
Hoofdstuk 4 Specifieke bepalingen doelgroep Breed offensief
Artikel 4.1 Specifieke voorwaarden toekenning persoonlijke ondersteuning bij werk
Persoonlijke ondersteuning bij werk als bedoeld in artikel 16 van de Verordening wordt ingezet ten behoeve van een persoon uit de doelgroep die arbeid verricht op een proefplaats, werkervaringsplaats of in dienstbetrekking, en die zonder tijdelijke inzet van een jobcoach de opgedragen werkzaamheden niet zelfstandig kan verrichten.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-430283.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.