Gemeente Altena: Vastgesteld Dorpsplan Babyloniënbroek

De burgemeester en wethouders van de gemeente Altena maken bekend dat op 24 september 2024 door de gemeenteraad het volgende dorpsplan is vastgesteld: Het gaat om:

 

Dorpsplan Babyloniënbroek (NL.IMRO.1959.BabSV164VisBab-VG01)

Dorpsplan Babyloniënbroek 

In het Dorpsplan Babyloniënbroek staan kaders waarbinnen ontwikkelingen op het gebied van wonen en ondernemen, verkeer en voorzieningen, landschap en cultuurhistorie en duurzaamheid en milieu wenselijk en voorstelbaar zijn.

 

In de omgevingsvisie is bepaald dat de term Visie alleen voor de omgevingsvisie is bedoeld om verwarring te voorkomen. Vandaar dat het document Dorpsplan Babyloniënbroek heet in plaats van Visie Babyloniënbroek.

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    Met betrekking tot kleinschalige zonnevelden is aangegeven dat naast de zonneladder ook aan artikel 5.54 en de bijbehorende instructie regels van de provinciale verordening dient te worden voldaan.

  • 2.

    Met betrekking tot de ontwikkelingsmogelijkheden binnen de 100 meter zone (de verbijzonderingen) is aangegeven dat deze zone (deels) in landelijk gebied ligt. Hierdoor valt deze zone onder de provinciale verordening (paragraaf 5.1.3.) met onder andere regels omtrent kwaliteitsverbetering van het landschap.

Terinzagelegging

U kunt vanaf 11 oktober 2024 de visie digitaal bekijken via https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/.

Het dorpsplan Babyloniënbroek treedt in werking op de dag na de bekendmaking.

 

Naar boven