Perceel snippergroen achter Cornelis Dirkszoonlaan 38

Aanleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland maken bekend dat zij het voornemen hebben om een perceel grond, gelegen achter Cornelis Dirkszoonlaan 38 te Monnickendam, kadastraal bekend gemeente Waterland, sectie E, nummer 2980 (gedeeltelijk), groot circa 48,8 m2, te verkopen aan de heer M. Midden en mevrouw E. Vergna.

Het arrest van 26 november 2021 (‘Didam-arrest’) van de Hoge Raad heeft bepaald dat overheden bij verkoop van gronden gelijke kansen moeten bieden aan potentiële gegadigden.

Motivering verkoop perceel grond gelegen achter Cornelis Dirkszoonlaan 38

De gemeente Waterland kwalificeert de heer Midden en mevrouw Vergna als enige serieuze gegadigden die in aanmerking komen voor deze voorgenomen verkoop. De reden hiervoor is dat de heer Midden en mevrouw Vergna de grond reeds gebruiken en onderhouden. Hun inzet en zorg voor de grond hebben aanzienlijk bijgedragen aan de waarde en het onderhoud ervan.

De heer Midden en mevrouw Vergna hebben herhaaldelijk hun interesse getoond om het perceel grond officieel aan te kopen. Gezien hun huidige betrokkenheid en de zorg die zij hebben besteed aan het onderhouden van het perceel, acht de gemeente Waterland hen als de enige serieuze gegadigden voor de aankoop.

Vervaltermijn

Het voornemen tot verkoop zal binnen 14 kalenderdagen na deze bekendmaking worden uitgevoerd, tenzij binnen voornoemde termijn door een belanghebbende een kort geding aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland.

Naar boven