Perceel snippergroen achter Cornelis Dirkszoonlaan 42

Aanleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland maken bekend dat zij het voornemen hebben om een perceel grond, gelegen achter Cornelis Dirkszoonlaan 42 te Monnickendam, kadastraal bekend gemeente Waterland, sectie E, nummer 2980 (gedeeltelijk), groot circa 49 m2, te verkopen aan de heer W. Faber.

Het arrest van 26 november 2021 (‘Didam-arrest’) van de Hoge Raad heeft bepaald dat overheden bij verkoop van gronden gelijke kansen moeten bieden aan potentiële gegadigden.

Motivering verkoop perceel grond gelegen achter Cornelis Dirkszoonlaan 42

De gemeente Waterland kwalificeert de heer Faber als enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze voorgenomen verkoop. De reden hiervoor is dat de heer Faber de grond reeds gebruikt en onderhoudt. Zijn inzet en zorg voor de grond hebben aanzienlijk bijgedragen aan de waarde en het onderhoud ervan.

De heer Faber heeft herhaaldelijk zijn interesse getoond om het perceel grond officieel aan te kopen. Gezien zijn huidige betrokkenheid en de zorg die hij heeft besteed aan het onderhouden van het perceel, acht de gemeente Waterland hem als de enige serieuze gegadigde voor de aankoop.

Vervaltermijn

Het voornemen tot verkoop zal binnen 14 kalenderdagen na deze bekendmaking worden uitgevoerd, tenzij binnen voornoemde termijn door een belanghebbende een kort geding aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland.

Naar boven