Voorgenomen verkoop grond

De gemeente Krimpenerwaard maakt bekend dat zij van plan zijn een (del) perceel grond te verkopen. Deze grondtransactie is voor het plaatsen en instandhouden van een middenspanningsruimte achter de Vlisterweg 20 te Schoonhoven.

Het gaat om een (deel) perceel kadastraal bekend gemeente Krimpenerwaard, sectie D, nummer 5880 (SWK02 D 5880), groot ca. 28 m2.

De koper van het (deel) perceel is Stedin Netbeheer B.V.

Burgemeester en wethouders van gemeente Krimpenerwaard (hierna: burgemeester en wethouders) zijn van mening dat deze partij op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de enige serieuze gegadigde is die hiervoor in aanmerking komt.

Stedin Netbeheer B.V. komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking om de volgende reden:

De grond wordt verkocht ten behoeve van het mogelijk maken van een uitbreiding van het elektriciteitsnet. Stedin Netbeheer B.V. is aangewezen als beheerder van het elektriciteitsnet op grond van artikel 10 Elektriciteitswet. Aangezien dit perceel alleen verkocht wordt voor het realiseren van een deel van het elektriciteitsnet komt alleen Stedin Netbeheer B.V. in aanmerking voor de aankoop van dit perceel.

Als u denkt dat burgemeester en wethouders het (deel) perceel grond niet aan Stedin Netbeheer B.V., maar aan u of uw bedrijf zou moeten verkopen dan dient u dit uiterlijk voor 10 juli 2024, 09:00 uur, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerde reactie aan grondzaken@krimpenerwaard.nlnl (onder vermelding van ”Reactie op voornemen tot verkoop van gemeentegrond Vlisterweg nabij 20 te Schoonhoven.)

Indien de gemeente uw reactie na deze termijn ontvangt, staat het burgemeester en wethouders vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

De gemeente en Liander N.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld als pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn, alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Burgemeester en wethouders beoordelen uw gemotiveerde reactie, waarna u bericht krijgt.

Burgemeester en wethouders publiceren dit voornemen in het Gemeenteblad. Met deze publicatie geven zij uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778; oftewel het “Didamarrest”), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Naar boven