Rectificatie - Gemeente Zuidplas – Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Groenblauwe Zone’

Per abuis heeft de gemeente Zuidplas in de eerste publicatie de gegevens van het beroep verkeerd aangegeven. Middels deze rectificatie wordt de juiste informatie opgenomen. Voor het overige blijft de publicatie van 2 oktober 2024 ongewijzigd. De inhoud wordt voor de volledigheid hieronder herhaald.

 

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Groenblauwe Zone’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van dat de gemeenteraad bij besluit van 10 september 2024 het bestemmingsplan ‘Groenblauwe Zone’ gewijzigd heeft vastgesteld, met in achtneming van het amendement ‘2024A41 Amendement GBZ een klein beetje minder gebouw in GBZ’. De gewijzigde vaststelling heeft betrekking op voornoemd amendement. De volgende aanpassingen zijn verwerkt:

 

  • 1.

    · Een beperking van de maximale oppervlakte aan bebouwing van 3.500 m² naar 2.500 m²; en

  • 2.

    · Een beperking van de maximale oppervlakte aan horecavoorzieningen van 1.000 m² naar 850 m², waarvan 600 m² voor een primaire voorziening en 250 m² voor een secundaire voorziening.

Ligging van het plangebied

Het plangebied betreft het meest zuidwestelijk gelegen deel van het project Westergouwe, tussen Gouda en Moordrecht. Het plangebied heeft in de huidige situatie een invulling met voornamelijk groen en water.

Inhoud van het plan

Het doel van het plan is om het recreatieve deel van de Groenblauwe Zone te versterken. Deze versterking wordt mogelijk gemaakt door het toevoegen van recreatieve functies, zoals mogelijk een natuureducatie centrum, kanoverhuur maar ook een horeca paviljoen. Daarnaast wordt een kleine recreatieve plas aangelegd in het noorden van het plangebied. Ook zal een uitbreiding van de fiets-, ruiter- en voetpaden worden gerealiseerd binnen het plangebied om de recreatieve verbindingen tussen de nabijgelegen gemeenten te versterken.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 3 oktober 2024 gedurende zes weken ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een kopie verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken met betrekking tot het bestemmingsplan zijn in deze periode digitaal te raadplegen op het Omgevingsloket (https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/). Vul bij documentnummer in: NL.IMRO.1892.BpGBZoneMrd-Va01. Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) vindt u tevens alle informatie onder het kopje In Zuidplas > Bouwen > Omgevingsplan > Ruimtelijke plannen ter inzage > Bestemmingsplan Groenblauwe Zone.

Beroep

Als u het niet eens bent met het raadsbesluit kunt u hiertegen tot en met 14 november 2024 beroep indienen bij de Raad van State. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het kan tevens digitaal worden ingediend bij de Raad van State via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het indienen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het plan is alleen nog niet onherroepelijk.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan artikel 3.8, lid 6 Wet ruimtelijke ordening (Wro) of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Voorlopige voorziening

Indien er een spoedeisend belang is kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ondertekend en moet ten minste uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van dit besluit en de motivering van het verzoek bevatten. Verder verzoeken wij een kopie van het bestreden besluit mee te sturen en aan te geven op welk telefoonnummer en e-mailadres u bereikbaar bent. Er kan alleen een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend als ook bezwaar is gemaakt.

Een voorlopige voorziening kan ook digitaal worden aangevraagd op Externe link:https://mijn.rechtspraak.nl/keuze Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven