Verzamelbesluit Gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken nabij de woningen aan de Vennen te Delfzijl in de gemeente Eemsdelta

Kenmerk: Z/24/424298

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta,

Inleiding

Wegens de sloop van de voormalige Lidl en de herinrichting van het parkeerterrein aan de Vennen zijn wij genoodzaakt een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen te verplaatsen.

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij Algemeen mandaatbesluit Eemsdelta 2021 en het Ondermandaatbesluit Eemsdelta 2021, beiden van 5 januari 2021, van het college van burgemeester en wethouders, is de teammanager Beleid, Realisatie en Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk een weg die in beheer is bij de gemeente Eemsdelta.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de verplaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Gezien de herinrichting van de Vennen en de bouw en sloop van het aangrenzende pand, is het wenselijk de bestaande Gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken te verplaatsen. Omdat het hierbij gaat om werkzaamheden met een tijdelijke aard, maar met een tijdsbestek van langer dan vier maanden, dient de tijdelijke situatie conform artikel 37 van de BABW vastgesteld te worden middels een verkeersbesluit.

Overleg

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de gemandateerde verkeersadviseur van de korpschef van politie Noord Nederland, bureau Ommelanden-Noord. De politie heeft in haar advies met kenmerk positief geadviseerd.

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

- Het waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

- De maatregel garandeert de bereikbaarheid.

- Parkeervoorzieningen voor gehandicapten verbeteren de bereikbaarheid van minder valide en invalide verkeersdeelnemers

Het is dan ook gewenst om gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken aan te wijzen.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om een reeks gehandicaptenparkeerplaatsen, zowel op kenteken als zonder, aan te wijzen aan de Spoorstraat te Delfzijl, door het plaatsen van een verkeersbord model E6 (RVV 1990) voorzien van een onderbord OB309 met daarop het kenteken van het voertuig dat in gebruik is bij aanvrager, overeenkomstig bij dit besluit behorende situatietekening. En het parkeervak aan te brengen met duidelijke belijning conform de aanbevelingen van het ASVV 2021.

De vastgestelde locaties in de verkeersbesluiten met documentnummers (Z/23/392637, Z/23/000548, Z/23/000547) worden hiermee tijdelijk gewijzigd.

Appingedam, 25-6-2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta,

Namens dezen,

Teammanager Beleid, Realisatie en Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen

Mededelingen

Inzage besluit

Dit besluit is gepubliceerd via https://www.officielebekendmakingen.nl/ en Eemsbode en ligt eveneens gedurende de termijn van zes weken na de dag van openbare kennisgeving ter inzage bij de Publieksbalie te Appingedam, Delfzijl en Loppersum. U kunt dit besluit op afspraak inzien gedurende openingstijden.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door om te bekijken of er nog onduidelijkheden zijn, of er nog andere relevante informatie is en of er misschien een andere oplossing mogelijk is die uw bezwaren wegneemt. Soms blijkt een bezwaarprocedure achteraf helemaal niet nodig.

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag van openbare kennisgeving een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Eemsdelta, Postbus 15, 9900 AA Appingedam, onder vermelding van ‘bezwaarschrift’. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar bevatten.

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen, indien er sprake is van spoedeisend belang, tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, bij de president van de Arrondissementsrechtbank Groningen, sector bestuursrecht, Postbus 781, 9700 AT Groningen vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven