Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Veegplan Snippergroen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.1, eerste lid en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 4.6, eerste lid, sub g en artikel 4.6, tweede lid, sub a, onder 2, van de Invoeringswet Omgevingswet, bekend dat de gemeenteraad op 26 september 2024 het ontwerpbestemmingsplan Veegplan Snippergroen gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een bestemmingswijziging voor ca. 200 verkochte snippergroen percelen van de gemeente aan particulieren. Deze gronden hebben op dit moment veelal de bestemming Groen of Verkeer, waarmee na verkoop van deze percelen een planologische strijdigheid is ontstaan met het aldaar geldende bestemmingsplan. De verkochte gronden worden nu voornamelijk gebruikt als tuin of ander privégebruik. Om deze strijdigheid op te heffen is het ontwerpbestemmingsplan Veegplan Snippergroen opgesteld, waarbij conform het verkoopbesluit een bestemmingswijziging plaatsvindt van de verkochte percelen. De verkochte snippergroenpercelen zijn gelegen in de kernen Oldebroek, ’t Loo, Oosterwolde, Hattemerbroek en Wezep.

Het bestemmingsplan is op 26 september 2024 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De gewijzigde omstandigheden betreffen ambtshalve wijzigingen in de planregels en de verbeelding van het bestemmingsplan.

Inzien

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en daarbij behorende stukken liggen ter inzage vanaf woensdag 9 oktober 2024 tot en met dinsdag 19 november 2024. U kunt de stukken inzien op:

- https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaartOp deze site kun u zoeken via tab document op identificatienummer: 0269.VP003-VG01

- www.oldebroek.nl 

- in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3 van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend)

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

1. belanghebbenden

2. niet-belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit

3. niet-belanghebbenden die om verschoonbare redenen niet of te laat zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Naast het instellen van beroep kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. U kunt uw beroepschrift en uw verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ook digitaal indienen. Hoe u dit kunt doen, kunt u lezen op de website: https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/ 

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 20 november 2024. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat over het verzoek is besloten.

Het college van de gemeente Oldebroek, 8 oktober 2024.

Naar boven