Kennisgeving voorgenomen gronduitgifte bij Stadhouderslaan 100

 

 

De gemeente Schiedam verhuurt of verkoopt regelmatig vastgoed zoals gebouwen en grond. Als gevolg van het Didam-arrest is de gemeente verplicht dit vooraf publiekelijk bekend te maken. De voorgenomen verkoop leest u hieronder.

 

Didam-arrest

Naar aanleiding van het Didam-arrest d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778) dient een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, (potentiële) gegadigden de gelegenheid te bieden om mee te dingen. Dit geldt alleen indien er meerdere gegadigden zijn of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zullen zijn. Van deze mededingingsruimte kan worden afgezien als vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop. In dat geval moet het overheidslichaam het voornemen tot verkoop van de onroerende zaak tijdig voorafgaand aan de verkoop op zodanige wijze bekend maken dat eenieder daarvan kennis kan nemen, waarbij gemotiveerd dient te worden door het overheidslichaam waarom bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs kan worden aangenomen dat er slechts één gegadigde in aanmerking komt.

 

Voorgenomen gronduitgifte

De gemeente Schiedam is voornemens om het volgende perceel, gelegen naast en achter Stadhouderslaan 100, kadastraal bekend als gemeente Schiedam, sectie M, nummer 7760 (gedeeltelijk), grootte 305 m², te verkopen.

 

Eén serieuze gegadigde

De gemeente Schiedam is van oordeel dat de eigenaar van het aangrenzende perceel Stadhouderslaan 100 de enige serieuze gegadigde is voor de aankoop van het betreffende deelperceel.

Het te verkopen perceel is niet meer openbaar toegankelijk en zal deel uitmaken van het erf/tuin van Stadhouderslaan 100.

 

Termijn reactie

Indien u zich niet kunt verenigen met het voornemen tot verkoop, dient u dit schriftelijk kenbaar te maken binnen 20 kalenderdagen ingaande op de dag na de datum van deze publicatie. Deze termijn is een vervaldatum.

U kunt reageren door een gemotiveerde reactie te sturen naar de gemeente Schiedam o.v.v. “Gronduitgifte bij Stadhouderslaan 100” t.a.v. Team Vastgoed & Grondzaken. U kunt uw reactie ook per e-mail sturen naar snippergroen@schiedam.nl. U ontvangt een bevestiging indien uw reactie ontvangen is.

 

Disclaimer

Het feit dat een voornemen tot verkoop of verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verkoop of verhuur besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde kopers of huurders al volledige overeenstemming is bereikt.

 

Naar boven