Kennisgeving Volkshuisvestingsprogramma 'Samen bouwen aan goed wonen' gemeente Deventer

Ontwerp Volkshuisvestingsprogramma 'Samen bouwen aan goed wonen' gemeente Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Deventer heeft op 3 oktober 2024 het ‘Volkshuisvestingsprogramma 'Samen bouwen aan goed wonen' bekend gemaakt.

Met de Wet versterking regie volkshuisvesting wordt het Volkshuisvestingsprogramma een verplicht programma onder de Omgevingswet. Om hierop te anticiperen en hebben we een Volkshuisvestingsprogramma opgesteld. In het Volkshuisvestingsprogramma worden de woonopgaven geoperationaliseerd. De speerpunten uit de Woonvisie zijn hierbij in acties uitgewerkt, inclusief de samenwerking met partners.

De Woonvisie Deventer 2024 ‘Samen bouwen aan goed wonen’ is op 25 september 2024 door de gemeenteraad vastgesteld. De ambities en opgaven uit de Woonvisie vormen het uitgangspunt bij de uitvoering van het woonbeleid. Ze geven aan waar we naar toe willen en hoe we de opgaven willen oppakken. We realiseren ons dat we zelf slechts één van de partijen zijn die een rol hebben in de uitvoering. Om tot daadwerkelijke uitvoering te komen, hebben we vele betrokken partijen en initiatiefnemers nodig. De Woonvisie is dan ook een gezamenlijk vertrekpunt om verder te werken aan het wonen in Deventer. Meerdere speerpunten die in de Woonvisie genoemd zijn, zijn verankerd in verschillende begrotingsprogramma’s. Zo zijn de uitwerking van het Lokaal actieplan Beschermd Wonen en de aanpak betalingsachterstand en schulden verankerd in het programma Meedoen en de uitwerking van het Klimaatadaptatieplan, de Routekaart voor de energietransitie en de aanpak naar een fossielvrije en betaalbare sociale voorraad in het programma Milieu en Duurzaamheid en Leefomgeving. Ook in het gebiedsgericht werken in de Centrumschil en Keizerslanden komt deze integrale uitvoering tot uitdrukking.

In het Volkshuisvestingsprogramma worden de woononderdelen geoperationaliseerd. Periodiek monitoren we dit en stellen we waar nodig het volkshuisvestingsprogramma bij.

Inzien

Vanaf 4 oktober 2024 kunt u het ontwerp ‘Volkshuisvestingsprogramma 'Samen bouwen aan goed wonen' inzien op het Omgevingsloket, via het tabblad ‘regels op de kaart’:

https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document?documentID=/akn/nl/act/gm0150/2024/2_39_58

Als deze link onverhoopt niet werkt, dan kunt u het programma zoeken via de volgende link:

https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/

Klik dan op 'Document zoeken'' en zoek naar ‘Volkshuisvestingsprogramma 'Samen bouwen aan goed wonen' Klik deze aan om het programma te openen. Aan de rechterzijde van het scherm ziet u de inhoud van het programma.

U kunt hulp krijgen bij het raadplegen van het programma tijdens de openingstijden bij:

Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1 te Deventer.

Reageren

Het ontwerp volkshuisvestingsprogramma ligt van 4 oktober 2024 tot en met 14 november 2024 ter inzage.

U kunt tot en met 14 november 2024 reageren.

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp Volkshuisvestingsprogramma dan brengt u een zienswijze in.

Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

Het college van Burgemeester en wethouders

t.a.v. het team Beleid - Ruimte / E. Krabbenbos

Postbus 5000, 7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp-Volkshuisvestingsprogramma’

Dien uw zienswijze digitaal in via:

https://www.deventer.nl/zienswijze

Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij:

Eva Krabbenbos van het team Beleid, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota zienswijzen”. Mogelijk wordt het ontwerp-Volkhuisvestingsprogramma op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het voorstel tot het vaststellen van het Volkshuisvestingsprogramma aangeboden aan het college van b en w.

Het vervolg

Na de terinzagelegging wordt het Volkshuisvestingsprogramma aan het college van burgemeester en wethouders aangeboden ter vaststelling.

Naar boven