Besluit Omgevingsvergunning, voor het intern verbouwen van een Rijksmonument en het vernieuwen van de serre, Koninginnenlaan 28, 3433CT Nieuwegein, Z2024-00000403

Burgemeester en wethouders van gemeente Nieuwegein maken het volgende bekend:

Besluit over omgevingsvergunning Koninginnenlaan 28, 3433CT Nieuwegein

Omschrijving: het intern verbouwen van een Rijksmonument en het vernieuwen van de serre

Kenmerk: Z2024-00000403

Datum verzending: 7 oktober 2024

Het besluit ligt 6 weken ter inzage vanaf: 8 oktober 2024

Besluit: Beschikking is toegekend

 

Korte omschrijving project?

Dit besluit gaat over het vergunnen van een activiteit die niet past binnen het nu geldende Omgevingsplan. Daarom wordt een zogenaamde BOPA-vergunning verleend voor deze activiteit. De gemeente zal deze BOPA (Buitenplanse OmgevingsPlan Activiteit) op een later tijdstip nog moeten verwerken in het Omgevingsplan. Zie voor meer details hierover artikel 16.64a lid 2 van de Omgevingswet.

Het besluit heeft betrekking op een aangevraagde vergunning voor het intern verbouwen van een Rijksmonument en het vernieuwen van de serre op Koninginnenlaan 28, 3433CT te Nieuwegein.

Wilt u meer informatie?

Het besluit ligt op papier ter inzage bij de Receptiebalie van het gemeentehuis aan het Stadsplein 1 te Nieuwegein (3431 LZ). U kunt daar iedere werkdag van 08.30 uur tot 17.00 uur zonder afspraak terecht en vragen naar het gewenste stuk.

U kunt het besluit ook opvragen bij het Omgevingsloket. Dat doet u door een verzoek te mailen aan omgevingsloket@nieuwegein.nl. Vermeld in uw mailbericht ook uw telefoonnummer en geef duidelijk aan welk besluit u wilt inzien. U krijgt dan via een antwoordmail een digitale versie van het besluit aangeboden.

Uitvoering van een besluit

Dit besluit krijgt rechtskracht (mag worden uitgevoerd) met ingang van de 5e week na ter inzage legging. Als gedurende de termijn van vier weken na terinzagelegging echter een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroepsclausule

Belanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een periode van zes weken die start op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Dat geldt ook voor niet-belanghebbenden die in de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een zienswijze hebben ingediend. Hiervoor gelden wel de beperkingen van het relativiteitsvereiste. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Voorlopige voorziening

Indiening van een beroepschrift betekent niet altijd dat de inwerkingtreding van dit besluit wordt uitgesteld. Na indiening van een beroepschrift bestaat de mogelijkheid een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Als een voorlopige voorziening wordt toegekend, wordt de inwerkingtreding van dit besluit tijdelijk uitgesteld.

Digitaal indienen

U kunt een beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Kosten

Aan het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. De informatiebalie van de Rechtbank Midden-Nederland tel: 030-2233010 of www.rechtspraak.nl/Procedures/Tarieven-griffierecht/) kan u hierover informeren.

Naar boven