Wet ruimtelijke ordening - Vaststelling bestemmingsplan Kamersche Hoef

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de gemeenteraadsvergadering van 26 september 2024 het bestemmingsplan ‘Kamersche Hoef’ gewijzigd is vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Inhoud

Het plan betreft het toevoegen van een nieuwe woonwijk met ca. 143 woningen aan de westrand van de kern Heeswijk-Dinther.

Herbegrenzing stedelijk gebied

Het plan is gelegen binnen landelijk gebied. Gedeputeerde Staten kunnen de begrenzing van het landelijk gebied wijzigen. Dit vindt tegelijktijdig plaats met de bekendmaking van de terinzagelegging van het bestemmingsplan en wordt daarmee gelijktijdig ter inzage gelegd. Om deze herbestemming mogelijk te maken wordt door de Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant een herbegrenzing stedelijk gebied gedaan.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 10 oktober 2024 gedurende 6 weken op afspraak ter inzage in het gemeentehuis aan De Misse 6 te Heesch. Het plan is digitaal raadpleegbaar en te downloaden via de website www.omgevingswet.overheid.nl bij ‘regels op de kaart’ met code NL.IMRO.1721.BPKamerscheHoefHwD-vg01.

Beroepsmogelijkheid

Binnen de termijn van inzage kan iedereen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de herbegrenzing van het stedelijk gebied beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de be-roepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Heesch, 9 oktober 2024

 

Naar boven