Bekendmaking voornemen verkoop openbaar groen (Smitskamp 50 Aalten)

Voornemen verkoop grond Smitskamp 50 Aalten

De gemeente Aalten is voornemens een koopovereenkomst aan te gaan met een particulier, in verband met de verkoop van een perceel grond gelegen en grenzend aan Smitskamp 50 in Aalten. Het deel van het te verkopen perceel (kadastraal bekend gemeente Aalten, sectie I, nummer 13206) heeft een oppervlakte van ongeveer 38 m2.

Motivatie

Het betreffende deel van het perceel heeft de bestemming ‘Groen’. De gemeente vindt deze bestemming passend voor het perceel en ziet geen aanleiding dit te wijzigen. De particulier wenst het perceel te verwerven ten behoeve van tuinuitbreiding.

Enige serieuze gegadigde

Op basis van deze criteria staat vast dat de huidige gebruiker als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het betreffende deel van het perceel.

Klacht

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend of ingesteld. Iedereen die vindt dat hij ook voor deze aankoop in aanmerking komt, kan uiterlijk binnen 20 dagen na deze publicatie een reactie indienen bij de gemeente Aalten. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. De gemeente streeft ernaar om binnen 10 werkdagen na de termijn te reageren op de ingediende klachten.

Kort geding

Iedere serieuze gegadigde die het niet eens is met de beslissing op de klacht, dient uiterlijk 20 dagen na bekendmaking van deze beslissing een kort geding aanhangig te hebben gemaakt bij de rechtbank Gelderland. In een eventueel kort geding zal dienen te worden onderbouwd en aangetoond dat de gegadigde aan de door de gemeente gestelde objectieve criteria voldoet. Met het oog op de voortgang in dit verkooptraject en het verkrijgen van duidelijkheid, hanteren wij de termijn van 20 kalenderdagen. Deze termijn is eveneens een vervaltermijn.

Aalten, 3 oktober 2024

Naar boven