Ter inzage legging vastgesteld bestemmingsplan 't Harde – Hokseberg II

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend dat de gemeenteraad op 23 september 2024 het bestemmingsplan 't Harde – Hokseberg II heeft vastgesteld. Het plangebied Hokseberg 't Harde ligt aan de noordwestkant van 't Harde tussen de Hokseberg, Schietweg en Stadsweg. Eerder is al een bestemmingsplan voor fase I van de nieuwbouwwijk vastgesteld. Fase II van de wijk Hokseberg is gelegen ten zuidwesten van Hokseberg fase I. Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de realisatie van maximaal 95 woningen (waarvan maximaal 26 appartementen).

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen vanaf de publicatiedatum (3 oktober 2024) op www.overheid.nl gedurende zes weken ter inzage. Om de stukken in het gemeentehuis in te zien kunt u, bij een van de medewerkers van Ruimtelijke Ordening, telefonisch een afspraak maken via 0525-688688. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de website:

https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/documenten/NL-IMRO-0230-BPHOKSEBERGII-VST1-1/regels

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden, gedurende zes weken, met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan en het raadsbesluit ter inzage zijn gelegd, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State via hetzelfde postadres.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer tijdens de beroepstermijn een schorsingsverzoek is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

3 oktober 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg.

Naar boven