Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Parapluherziening Evenementenlocaties

De raad heeft op 25 september 2024 (nr. 3631) het bestemmingsplan Parapluherziening Evenementenlocaties gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Dit plan voorziet in het in overeenstemming brengen van de locaties genoemd in het Evenementenbeleid met de bestemmingsplannen. In 2020 heeft het college het “Evenementenbeleid gemeente Barneveld 2020-2025” (hierna: Evenementenbeleid) vastgesteld. In dit Evenementenbeleid zijn diverse evenementenlocaties in de gemeente Barneveld aangewezen waar jaarlijks terugkerende evenementen kunnen plaatsvinden. Deze locaties zijn echter niet allemaal planologisch geregeld in de daar geldende bestemmingsplannen.

Er wordt een aanduiding ‘Overige zone – Evenemententerrein met de naam van de locatie’ op deze evenementenlocaties (uit het Evenementenbeleid) gelegd. Ook gelden er specifieke regels voor de afzonderlijke evenementenlocaties. Verder is het evenement dat werd georganiseerd op het evenemententerrein 'Weiland achter Stationsweg 36' in Barneveld, genoemd in het Evenementenbeleid, verplaatst naar de locatie Grote Fliertweg 1 in Achterveld. Daarom is die nieuwe locatie (Grote Fliertweg 1) opgenomen als evenementenlocatie in dit bestemmingsplan.

De evenementenlocaties in het onderhavige plan zijn gelegen binnen 12 verschillende bestemmingsplannen. In totaal gaat het om 28 evenementenlocaties. De evenementenlocaties van het bestemmingsplan “Barneveld-Centrum 2022” vallen overigens buiten deze parapluherziening en doorlopen een eigen planologische procedure.

De wijzigingen van het ontwerp zijn verwerkt in het bestemmingsplan. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp zijn opgesomd in de Staat van Wijzigingen, die is gevoegd bij de ter inzage liggende stukken.

Het plan ligt van 4 oktober tot en met 15 november 2024 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis (Raadhuisplein 2). U kunt het plan digitaal inzien via onderstaande links. Mocht u geen mogelijkheid hebben om het plan digitaal in te zien, dan kunt u het plan zonder afspraak bij de receptie van het gemeentehuis inzien.

Heeft u vragen over het plan, dan kunt u individueel een afspraak maken via onze website https://www.barneveld.nl/belastingen-en-vergunningen/afwijken-van-bestemmingsplan) of via telefoonnummer (0342) 495 335 om het plan in te zien en toelichting hierop te krijgen. U kunt uw vragen ook mailen naar rodigitaal@barneveld.nl.

U vindt de officiële bekendmaking via https://www.barneveld.nl/over-barneveld/bekendmakingen.

Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1720-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

https://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0203/NL.IMRO.0203.1720-0002

(Mochten bovenstaande links niet werken, wilt u het dan melden bij rodigitaal@barneveld.nl)?

Tijdens deze periode kan tegen het besluit een (schriftelijk) beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor de vraag wie dit kan doen, wordt verwezen naar informatie van de Afdeling bestuursrechtspraak (m.n. het schema), te vinden op: https://www.raadvanstate.nl/actueel/nieuws/@125301/niet-belanghebbende-toegang-beroep

Ook kan tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling bestuursrechtspraak. Anders treedt het besluit in werking één dag na afloop van de beroepstermijn.

De Raad van State stuurt u bericht over het griffierecht dat u moet betalen voor het behandelen van uw beroepschrift en eventueel uw verzoek om voorlopige voorziening.

 

Barneveld, 3 oktober 2024.

Naar boven