Rectificatie vastgesteld bestemmingsplan Herstelbesluit Buitengebied Someren – Deelgebied 2

 

 

 

 

Vanwege een technisch probleem stond ten tijde van de originele bekendmaking van 19 september 2024 (Gemeenteblad nummer 397551) het bestemmingsplan ‘Herstelbesluit Buitengebied Someren – Deelgebied 2’ niet op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Middels deze rectificatie wordt dit besluit opnieuw bekendgemaakt waardoor de zienswijzentermijn opnieuw ingaat. Voor het overige blijft de publicatie van 19 september 2024 ongewijzigd. De inhoud wordt voor de volledigheid hieronder herhaald.

 

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering 12 september 2024 het bestemmingsplan “Herstelbesluit Buitengebied Someren - Deelgebied 2” (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02018021-VS02) heeft vastgesteld.

 

Inhoud bestemmingsplan

 

In dit herstelbesluit worden de volgende gebreken gerepareerd:

  • 1.

    Voor de locatie Nieuwendijk 126 wordt de functieaanduiding ‘buitenopslag’ gelegd over de gehele bedrijfsbestemming met uitzondering van de stroken met functieaanduiding ‘landschappelijke inpassing’, ‘dierenweide 201’, ‘tuin’ en ‘schuilgelegenheid voor dieren 205’.

  • 2.

    De vastgelegde 220 m2 voor ondersteunende horeca voor de locatie Nieuwendijk 120-122 in artikel 11.2.1 van de planregels wordt nader gemotiveerd door uit te leggen hoe deze vierkante meters zijn berekend.

  • 3.

    Artikel 11.4.1 sub h en i van de planregels wordt geschrapt.

  • 4.

    Artikel 11.2.1 sub f wordt aangepast zodat er 50 m2 aan ondersteunende detailhandel is toegestaan voor de locatie Nieuwendijk 120-122, in plaats van de huidige 25 m2. Ook worden de foute verwijzingen naar dit artikel aangepast.

  • 5.

    Voor de locatie Nieuwendijk 120-122 wordt een functieaanduiding ‘erfafscheiding’ toegevoegd op het stuk waar het vergunde hekwerk staat. Daarnaast wordt artikel 31.3.3 van de planregels aangevuld zodat het bouwverbod niet geldt voor afscheidingen ter plaatse van de functieaanduiding ‘erfafscheiding’.

  • 6.

    Voor de locatie Hubertusweg 6 wordt de functieaanduiding aangepast naar ‘overtollige bebouwing’ in plaats van het huidige ‘overtollige bijgebouwen’.

 

  • 7.

    Artikel 18.2.1 over ‘overtollige bebouwing’ wordt nader gemotiveerd door uit te leggen hoe dit artikel zich verhoudt tot het algemene overgangsrecht uit artikel 35.1 van de planregels.

  • 8.

    Voor de locatie Hubertusweg 6 worden de stroken op perceelnummer 5268 die nu nog onder een woonbestemming vallen, herbestemd naar ‘agrarisch met waarden – landschapswaarden’.

  • 9.

    Artikel 4.2.3 sub a van de planregels wordt aangepast naar ‘reclameaanduidingen dienen beperkt te blijven tot een bescheiden naamsaanduiding, waarbij de positionering, maatvoering, verschijningsvorm, materiaal, kleur en detaillering past bij de uitvoering van de activiteit en de omgeving’.

  • 10.

    De woonbestemming aan Ruiter 28 wordt nader gemotiveerd door middel van een aanvullend geluidsonderzoek dat ziet op de bedrijfsactiviteiten van het naastgelegen bedrijf. Naar aanleiding van dit geluidsonderzoek moet er een geluidsscherm worden gerealiseerd aan Ruiter 28.

  • 11.

    Artikel 5.2.2 aanhef en onder a van de planregels wordt aangepast naar: ‘bedrijfsgebouwen mogen uitsluitend worden gebouwd binnen de vlakken met de bouwaanduiding ‘specifieke bouwaanduiding - andere bebouwing’ met dien verstande dat per bedrijf per hectare glas maximaal 1.000 m² bedrijfsgebouwen (anders dan kassen) gebouwd mag worden’.

  • 12.

    Voor de locatie Lavallestraat 2-4 wordt perceel sectie T nummer 2546 herbestemd naar ‘agrarisch – glastuinbouw’ in plaats van ‘agrarisch – agrarisch bedrijf’.

  • 13.

    Voor de locatie Lavellestraat 2-4 wordt de bestemming ‘water’ teruggebracht naar de omvang van het bestaande bassin. De overige gronden die nu nog de bestemming ‘water’ hebben worden herbestemd naar ‘agrarisch – glastuinbouw’.

  • 14.

    De definitie van arbeidsmigrant wordt aangepast naar: ‘een persoon die vanwege economische motieven naar de gemeente Someren komt en hier tijdelijk verblijft om arbeid te verrichten en een inkomen te verwerven’.

 

Stukken ter inzage

Het herstelbesluit ligt met de bijbehorende stukken vanaf 3 oktober 2024 gedurende 4 weken ter inzage. De zienswijzentermijn loopt met ingang van 4 oktober 2024 tot en met 31 oktober 2024.

 

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC (tel. 0493 494888).

 

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02018021-VS02. Op de site van de gemeente Someren wordt een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst waarmee het bestemmingsplan rechtstreeks kan worden geopend.

 

 

 

 

 

 

Zienswijze

Bent u het niet eens met dit besluit herstelbesluit?

Dan kunt u, als belanghebbende, hiertegen binnen de termijn zienswijze indienen over de wijze waarop het bestemmingsplan ‘Buitengebied Someren – Deelgebied 2’ is hersteld.

De zienswijze moet u gedateerd, gemotiveerd en ondertekend, sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt uw zienswijze digitaal indienen. Hoe u dit kunt doen, kunt u lezen op de website: https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/.

Naar boven