Omgevingswet; Ontwerp omgevingsvisie Mook en Middelaar

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat ingevolge artikel 16.26 Omgevingswet, met ingang van 7 oktober 2024 tot en met 18 november 2024, voor iedereen de ontwerp omgevingsvisie Mook en Middelaar ter inzage ligt.

 

Waarom een omgevingsvisie?

In de Omgevingswet, die op 1 januari 2024 in werking is getreden, staat dat elke gemeente een omgevingsvisie moet opstellen voor het hele eigen grondgebied. Volgens de Omgevingswet gaat een omgevingsvisie over de fysieke leefomgeving. Dat betekent dat het gaat over de ruimte om ons heen. Het gaat dus over de gebouwen, waarin we wonen, werken of naar school gaan. Maar ook over het water en groen, de sportvelden en het landschap waarin we verblijven en elkaar kunnen ontmoeten. En over de wegen of spoorlijn waarover we ons bewegen. We geven in de omgevingsvisie duidelijk aan hoe we als gemeente kijken naar de fysieke leefomgeving in de komende jaren. Voor de belangrijkste vraagstukken maken we keuzes voor de toekomst. We hanteren daarbij een planhorizon tot 2030, met een doorkijk naar 2040.

 

Als onderdeel van de ontwerp omgevingsvisie is een notitie m.e.r.-plicht opgesteld, waarin de hoofdlijnen van de omgevingsvisie zijn beoordeeld en inzichtelijk is gemaakt wat de impact van de visie is op de leefomgeving.

 

Terinzagelegging

De ontwerp omgevingsvisie en notitie m.e.r.-plicht is digitaal te bekijken via www.omgevingsvisiemookenmiddelaar.nl en ligt tevens ter inzage in het gemeentehuis.

 

Zienswijze

Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze indienen. Dit kan op een aantal manieren. Hieronder leest u hoe u uw een zienswijze kunt indienen.

 

Schriftelijke zienswijze

Uw schriftelijke zienswijze stuurt u aan de aan de Gemeenteraad, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Vermeld hierbij dat het om een zienswijze op de ontwerp omgevingsvisie gaat.

 

Zienswijze per mail

Het indienen van een zienswijze per mail mag via het mailadres gemeente@mookenmiddelaar.nl. Vermeld hierbij dat het om een zienswijze op de ontwerp omgevingsvisie gaat.

 

Mondeling

Voor een afspraak voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via telefoonnummer (024) 696 91 11 of via e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl.

Naar boven