Bekendmaking voornemen tot verkoop van grond

 

In verband met de benodigde verzwaring en uitbreiding van het energienetwerk voor de toekomst is de gemeente Westerkwartier voornemens een perceel grond ter grootte van circa 33,5 m2, gelegen nabij Sleutelbloem 55 te Leek, kadastraal bekend gemeente Leek, sectie E, nummer 5077 (ged.), te verkopen aan Enexis Netbeheer B.V., gevestigd te ’s-Hertogenbosch, in verband met een reeds in 2029 geplaatst transformatorstation.

 

De gemeente Westerkwartier neemt aan dat bij deze verkoop geen mededingingsruimte door middel van een selectieprocedure hoeft te worden geboden, nu bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slecht één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van deze grond, namelijk Enexis Netbeheer B.V. als enige netbeheerder in deze regio en eigenaar van het reeds op de te verkopen grond geplaatste transformatorstation.

 

De gemeente zal na een wachttijd van minimaal twintig kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen. Als u daar vragen of opmerkingen over heeft, kunt u contact opnemen met team Vastgoed en Grondzaken van de gemeente Westerkwartier (email: grondzaken@westerkwartier.nl).

 

Het feit dat een voornemen tot verkoop bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verkoop besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde koper al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

Naar boven