Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpverklaring van geen bedenkingen “Boterstraat 21, te Brielle” 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, eerste lid, onder c en artikel 2.12, eerste lid, onderdeel a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de ontwerp omgevingsvergunning voor het verbouwen van een pakhuis naar appartementen, te Brielle ter inzage ligt vanaf donderdag 3 oktober 2024 gedurende zes weken.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Tevens is op 2 juli 2024 door de raad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven, zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het bestemmingsplan “Vesting”. Deze verklaring van geen bedenkingen van de raad is noodzakelijk om de omgevingsvergunning te kunnen verlenen. Het plan is opgevat om de bebouwing af te breken en om daarvoor in de plaats twee huurappartementen te realiseren.

Plangebied en inhoud van het plan

Op het perceel Boterstraat 21 te Brielle (kadastraal bekend Brielle, sectie B nr. 3637) is een bedrijfspand aanwezig. Het gebouw is altijd in gebruik geweest als pakhuis. Het bedrijfsmatig gebruik is al enige tijd gestopt. Gezien de beperkte omvang van het gebouw en de slechte bouwkundige staat ligt handhaving van de bebouwing en voortzetting van het bedrijfsmatig gebruik niet meer voor de hand. Ook maakt de ligging van het perceel in de bebouwde kern van Brielle en de beperkte omvang van het gebouw, dat een voortzetting van een gebruik als pakhuis niet reëel is.

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (3 oktober tot en met 13 november 2024) ligt de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en alle daarbij behorende stukken ter inzage. De stukken kunt u bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1992.OVBoterstraat21-0120).

Ook kunt u de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen met bijbehorende stukken op het gemeentehuis van de gemeente Voorne aan Zee aan de Oostzanddijk 26 in Hellevoetsluis inzien bij het klantcontactcentrum (KCC). U hoeft geen afspraak te maken.

Zienswijze

Gedurende de periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp omgevingsvergunning indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Voorne aan Zee, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis onder de vermelding van “zienswijze Boterstraat 21, te Brielle”. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 0181. Uw zienswijze via de mail kan de gemeente niet in behandeling nemen.

Naar boven