Ontwerp TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22N Delta/Bosplantsoen Zevenhuizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken op grond van artikel 16.30 Omgevingswet en artikel 10.3c Omgevingsbesluit bekend dat het ontwerp van het TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22N Delta/Bosplantsoen Zevenhuizen vanaf 3 oktober 2024 voor een ieder ter inzage ligt.

Toelichting

Het TAM-Omgevingsplan heeft betrekking op de locatie van de voormalige basisschool 'CBS De Delta' en de locatie van 20 sociale huurwoningen van Wold & Waard aan het Bosplantsoen in de kern Zevenhuizen. Het voornemen bestaat om het plangebied te herstructureren en nieuwe woningen te realiseren. Er worden in totaal 20 sociale huurwoningen, vijf betaalbare koopwoningen en drie vrijstaande woningen gerealiseerd. Het plan past niet in het planologische regime en is in strijd met het geldende tijdelijke omgevingsplan "Omgevingsplan gemeente Westerkwartier”. Om voorliggend initiatief mogelijk te maken is een wijziging van het omgevingsplan nodig.

Ter inzage

Het ontwerp van het TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22N Delta/Bosplantsoen Zevenhuizen met bijbehorende stukken ligt vanaf 3 oktober 2024 tot en met 13 november 2024 tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in Zuidhorn.

Ook zijn de stukken digitaal te raadplegen via de websites www.ruimtelijkeplannen.nl en omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart.

Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1969.TPZE24HERS01-OW01.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze tegen het ontwerp van het TAM-Omgevingsplan kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze moet worden voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u de reden(en) van de zienswijze aan. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek.

Voor inlichtingen of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het KCC (tel. 14 0594).

 

Naar boven