Ontwerp omgevingsvergunning tijdelijk gebruik en MER beoordelingsbesluit logies arbeidsmigranten locatie James Wattweg (Tradiro)

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 2.4 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend voornemens te zijn een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen voor het gebruik van gronden in strijd met een beheersverordening, als bedoeld in artikel 2.1, lid 1 onder c van de Wabo, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid onder a onder 3 Wabo en artikel 2. 23 Wabo ten behoeve van de tijdelijke realisatie van logies voor arbeidsmigranten aan de James Wattweg.

Voorgenomen functiewijziging en achtergrond van de aanvraag

De aanvraag betreft de tijdelijke realisatie van 18 gebouwen (ca. 10 m hoogte). Initiatiefnemer wenst hierin 72 tijdelijke logies te realiseren voor 282 arbeidsmigranten. Verder komen er op het park diverse voorzieningen, parkeerplaatsen (116 pp.) en een beheerdersruimte aan de James Wattweg voor een periode van 10 jaar. Deze locatie is ook bekend als ‘de Tradiro locatie’. Het initiatief past niet binnen de geldende beheersverordening.

Voor deze locatie en een vergelijkbare ontwikkeling is eerder een tijdelijke ontwerpvergunning voor 15 jaar bekend gemaakt. Deze aanvraag is echter lopende die procedure ingetrokken. De nu voorliggende ontwerpvergunning betreft een aangepast bouwplan met een verkorting van de tijdelijkheid van 15 naar 10 jaar. De nieuwe aanvraag is ingediend voor 1 januari 2024, en valt onder het oude recht.

MER beoordelingsbesluit

Als uitgangspunt geldt dat alleen een MER hoeft te worden opgesteld, indien het bevoegd gezag van oordeel is dat dit noodzakelijk is vanwege belangrijke nadelige gevolgen die de activiteit voor het milieu kan hebben. Deze beoordeling door DCMR is uitgevoerd op grond van de hiervoor bestemde wettelijke bepalingen, d.w.z. conform paragraaf 7.6 van de Wet milieubeheer en de criteria van bijlage III uit de Europese M.e.r.-richtlijn (2014/52/EU). Het nemen van een besluit in het kader van het Besluit m.e.r. artikel 2, lid 5b is noodzakelijk omdat deze activiteit valt onder categorie D11.2 (een stedelijk ontwikkelingsproject) van het Besluit m.e.r. De DCMR heeft geoordeeld dat als gevolg van de ontwikkeling geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn te voorzien. Conform het advies van DCMR hebben burgemeester en wethouders van Vlaardingen op 24 september 2024 besloten dat er geen m.e.r. of een m.e.r- beoordeling noodzakelijk is voor de realisatie van 72 logiesunits op de locatie aan de James Wattweg.

Ter inzage

U kunt de ontwerp omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing en de voornaamste tekeningen vanaf 3 oktober 2024 gedurende 6 weken tot 14 november 2024 digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart met planid NL.IMRO.0622.0240pbJWat2024-0020

De ontwerp omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing en de voornaamste tekeningen zijn tevens in papieren vorm in te zien op het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6. Het stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16:00. Indien u de stukken wenst in te zien, verzoeken wij u binnen de termijn van de terinzagelegging met ons in contact te treden. Dit kunt u doen door een verzoek per e-mail naar ro@vlaardingen.nl te sturen. We zullen hierop in contact met u treden om een afspraak te maken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging (van 3 oktober t/m 13 november 2023) kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten (met bijbehorende stukken) kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen onder vermelding van “zienswijze omgevingsvergunning James Wattweg”. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de genoemde termijn een afspraak maken met het Ruimte en Milieu, via het algemene nummer (010) 248 4000 of via de mail ro@vlaardingen.nl

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen,

Vlaardingen, 2 oktober 2024

Naar boven