Kennisgeving voorkeursrechtbeschikking locatie Spoorlanden-Zuid van de gemeenteraad van Kampen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen maakt op grond van artikel 16.32b. van de Omgevingswet bekend dat de gemeenteraad van Kampen op 26 september 2024 een voorkeursrechtbeschikking heeft genomen op grond van het bepaalde in artikel 9.1. lid 1 sub c van de Omgevingswet, waardoor op diverse onroerende zaken op de locatie Spoorlanden-Zuid een voorkeursrechtrecht is gevestigd.

Ter inzage legging voorkeursrechtbeschikking gemeenteraad

De voorkeursrechtbeschikking van de gemeenteraad d.d. 26 september 2024 ligt samen met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de onroerende zaken waarop een voorkeursrecht is gevestigd, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens met ingang van 2 oktober 2024 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage in het stadhuis te Kampen. U kunt de stukken ook digitaal inzien als bijlage bij deze publicatie (zie ‘Bekijk documenten’).

Bezwaar

Tegen de voorkeursrechtbeschikking van de gemeenteraad kunnen belanghebbenden ingevolge de Algemene wet bestuursrecht gedurende een termijn van zes weken na verzenddatum van de voorkeursrechtbeschikking, met ingang van 2 oktober 2024, een bezwaarschrift indienen. U kunt daarvoor gebruik maken van het bezwaarformulier op www.kampen.nl/bezwaar of u kunt een brief sturen naar de gemeenteraad van Kampen, Postbus 5009, 8260 GA Kampen.

In uw bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met het besluit. U vermeldt uw naam, adresgegevens en uw telefoonnummer. Zorgt u er voor dat wij uw bezwaarschrift ontvangen binnen zes weken na de dag waarop deze beschikking is verstuurd. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen. Meer informatie over de bezwaarprocedure vindt u op onze website.

Indien u reeds bezwaar heeft gemaakt tegen de voorkeursrechtbeschikking van het college van burgemeester en wethouders d.d. 9 juli 2024 (bekend gemaakt op 15 juli 2024), dan wordt het bezwaarschrift, zodra het besluit van de gemeenteraad tot vestiging in werking is getreden, op grond van artikel 16.32c van de Omgevingswet aangemerkt als te zijn gericht tegen de voorkeursrechtbeschikking van de gemeenteraad. U hoeft dan dus niet opnieuw bezwaar te maken tegen het besluit van de gemeenteraad.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit (de voorkeursrechtbeschikking) niet op. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het adres is: Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht (Postbus 10067, 8000GB, Zwolle). De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

 

Kampen, 1 oktober 2024

Burgemeester en wethouders van Kampen

 

Naar boven