Vastgesteld bestemmingsplan Thematische herziening 2023

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Thematische herziening 2023’ op 24 september 2024 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan bevat voor (een groot deel van) de dorpen een aanpassing van de bestemmingsregeling voor verschillende onderwerpen. Het plan beoogt een uniforme parkeerregeling, bouwregels voor ombouwen voor kliko’s in voortuinen, verduidelijking van het begrip erker, het toestaan van hondentrimsalons als bedrijfsactiviteiten aan huis, een correctie en actualisatie op meerdere locaties voor dubbelbestemming archeologie en een dubbelbestemming voor een bestaande rioolleiding.

 

Inhoud wijziging

Een eerder beoogde aanpassing van bouwregels voor bijgebouwen en overkappingen bij hoekpercelen bij woonbestemmingen is uit de bestemmingsregeling gehaald.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken van 3 oktober 2024 tot en met 14 november 2024 ter inzage op de tijdelijke locatie aan de President Kennedylaan 104-108 te Velp.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is in elektronische vorm te raadplegen via Regels op de kaart van www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. U kunt hier zoeken op adres (locatie) of op plannaam. Ook is de volgende link te gebruiken: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document?documentID=NL.IMRO.0275.BPTHEMA2023-VA01.

 

Beroep

Met ingang van 3 oktober 2024 tot en met 14 november 2024 kunt u beroep instellen indien u belanghebbende bent en/of indien u tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 15 november 2024, tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Velp, 2 oktober 2024

Naar boven