Gemeente West Maas en Waal - Vastgesteld omgevingsplan en besluit Hogere Waarden “Buitengebied, Van Heemstraweg 109b, Wamel” -

Wat regelt dit omgevingsplan?

Het omgevingsplan ziet op de vestiging van een grond-, weg en waterbouwbedrijf op het perceel Van Heemstraweg 109b, Wamel.

Wat regelt het ontwerpbesluit Hogere Waarden?

Uit akoestisch onderzoek naar het wegverkeerslawaai blijkt dat voor de bedrijfswoning de wettelijke voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschreden zal worden. Dit als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Van Heemstraweg. Omdat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk of niet gewenst zijn, is het voor deze bedrijfswoning noodzakelijk om een hogere (maximale) grenswaarde vast te stellen. De hoogst berekende geluidsbelasting ten gevolge van de Van Heemstragweg is 57 dB. De maximale grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Het besluit maakt onderdeel uit van de procedure voor de wijziging van het omgevingsplan en ligt gelijktijdig ter inzage met het vastgestelde omgevingsplan.

Plan inzien

U kunt het vastgestelde omgevingsplan en besluit Hogere Waarden van 3 oktober 2024 tot en met 13 november 2024 op afspraak in het gemeentehuis inzien of op www.westmaasenwaal.nl. Op de website leest u ook hoe u een afspraak maakt.

Tot en met 14 november kunt u beroep instellen

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad én belanghebbende bent, kunt u beroep instellen. Beroep stelt u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen de termijn kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Dit doet u bij de Voorzitter van deze afdeling bestuursrechtspraak.

Kijk voor meer informatie op www.westmaasenwaal.nl/beroep

Het omgevingsplan en besluit Hogere Waarden treedt in werking op 15 november 2024

Alleen bij een verzoek om voorlopige voorziening treedt het omgevingsplan en besluit Hogere Waarden niet in werking. Dan neemt de afdeling bestuursrechtspraak eerst een beslissing op het verzoek om voorlopige voorziening.

Beneden-Leeuwen,

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal,

De secretaris, de burgemeester,

D. Oosterom V.M. van Neerbos

Naar boven