Verleende Evenementenvergunning voor Betcity Elfstedenrace met start bij de Elfstedenhal en finish op de parallelweg van de Groningerstraatweg in Leeuwarden (EVE-2024-003459)

De gemeente Leeuwarden heeft een evenementenvergunning verleend. De gemeente Leeuwarden geeft hiermee toestemming voor de Betcity Elfstedenrace met start bij de Elfstedenhal en finish op de parallelweg van de Groningerstraatweg in Leeuwarden. Het evenement is op 2 oktober 2024.

Waarom publiceert de gemeente Leeuwarden dit bericht?

Een aanvraag evenementenvergunning wordt ingediend om toestemming te krijgen voor een evenement. Met dit bericht laat de gemeente Leeuwarden u weten dat er een evenement gepland staat in uw omgeving. Dan kunt u op tijd reageren als u het hier niet mee eens bent.

Bent u het niet eens met de vergunning?

Het besluit is op 26 september 2024 verzonden. U kunt de gemeente Leeuwarden laten weten dat u het niet eens bent met de vergunning. Dit heet bezwaar maken. Wij nemen uw bezwaar alleen in behandeling als u dit binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit doet. U kunt bezwaar maken als de vergunning tegen uw belangen ingaat. In deze periode kunt u ook de documenten met informatie over de vergunning in het Gemeentehuis bekijken/online bekijken. U kunt digitaal bezwaar maken via www.leeuwarden.nl/bezwaarschrift. Op deze website staat hoe u dit doet. Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen stuurt u een email naar vergunningen@leeuwarden.nl. Ook kunt u bellen naar het telefoonnummer 14058.

Wilt u de start van het evenement tegenhouden?

Dan kunt u de Rechtbank Noord-Nederland vragen de start van het evenement tegen te houden, voordat de gemeente Leeuwarden een besluit heeft genomen over uw bezwaar. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan schriftelijk of online via https://mijn.rechtspraak.nl. Voor meer informatie kunt u de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 44 44. U betaalt, voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening, een bedrag aan de rechtbank.

Naar boven