Gemeente Landgraaf – Transactie met Heuschen & Schrouff Foods Group B.V

De Hoge Raad heeft op 28 november 2021 geoordeeld dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, gelegenheid moet bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen naar deze zaak, als er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop van de desbetreffende onroerende zaak of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zullen zijn. Dit houdt in dat het overheidslichaam de koper moet selecteren aan de hand van objectieve toetsbare en redelijke criteria. Deze verplichting vloeit voort uit het gelijkheidsbeginsel, dat in deze context strekt tot het bieden van gelijke kansen.

 

De gemeente Landgraaf is voornemens om een bedrijfskavel met het nummer 2 gelegen op het bedrijventerrein Abdissenbosch aan Heuschen & Schrouff Foods Group B.V. te verkopen. In het kader van deze verkoop is de bedrijfskavel op basis van een openbare verkoop- en selectieprocedure aan een ieder te koop aangeboden. Na afloop van de uiterste inschrijftermijn heeft toewijzing van de kavel plaatsgevonden aan Heuschen & Schrouff Foods Group B.V. De inschrijving van deze partij voldeed het meest aan de door de gemeente Landgraaf vastgestelde objectieve, toetsbare en redelijke criteria.

 

Als u zich niet kunt verenigen met het voornemen tot verkoop aan genoemde partij omdat u meent zelf in aanmerking te kunnen komen voor de aankoop van dit object dan dient u uw bezwaren binnen 20 kalenderdagen na de datum van publicatie aan de gemeente Landgraaf kenbaar te maken én de gemeente in kort geding te dagvaarden voor de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg. Na ommekomst van de hiervoor genoemde termijn vervalt ieder recht om op te komen tegen dit voornemen tot verkoop.

 

 

Naar boven