Gemeenteblad van Utrecht
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Utrecht | Gemeenteblad 2024, 412962 | ander besluit van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Utrecht | Gemeenteblad 2024, 412962 | ander besluit van algemene strekking |
Aanwijzingsbesluit adressenlijst uitsluiting parkeervergunningen
Integraal Resultaatverantwoordelijk Manager (IRM) van VTH:
Overwegende dat burgemeester en wethouders, op grond van artikel 3 derde lid van de Parkeerplaatsenverordening 2014, de bevoegdheid hebben om nadere regels te stellen voor het aanvragen en verlenen van parkeervergunningen;
Overwegende dat deze nadere regels aangeven wanneer burgemeester en wethouders een adres kunnen aanwijzen waar bewoners en bedrijven niet in aanmerking komen voor een eerste of volgende parkeervergunning;
Besluit vast te stellen het Aanwijzingsbesluit adressen uitsluiting parkeervergunningen.
De adressen zijn uitgesloten van een 1e en/of volgende parkeervergunning als:
Burgemeester en wethouders wijzen onderstaande adressen en (deel)rayons aan die niet in aanmerking komen voor een eerste of volgende parkeervergunning:
De volgende adressen zijn uitgesloten van een 1e en/of volgende parkeervergunning:
Aldus vastgesteld op 26 september 2024.
Namens burgemeester en wethouders van Utrecht,
Maurice Prijs
Afdelingshoofd Vergunningen
In dit aanwijzingsbesluit adressen uitsluiting parkeervergunningen staan niet:
Een nieuwe woning of bedrijfsruimte moet voldoen aan de regels die de gemeente heeft gesteld voor de parkeermogelijkheden van de bewoners of gebruikers. Met deze regels blijft de stad bereikbaar en stimuleert de gemeente duurzame vormen van vervoer, zoals fietsen en lopen. Een (ver)bouwer moet zorgen dat woningen of bedrijfsruimtes voldoen aan deze regels; de parkeernormen. Ook bij het verbouwen van bijvoorbeeld een kantoor naar woningen is dit zo.
Parkeernormen zijn regels die ervoor zorgen dat er genoeg parkeerplaatsen voor auto’s komen en mogelijkheden om fietsen te stallen of alternatieven daarvoor. Alternatieven zijn bijvoorbeeld deelauto’s of parkeren op afstand. De parkeernormen verschillen per gebied. In de wijken rond het centrum komen er minder parkeerplaatsen per adres dan in een buitenwijk.
Een gemeenschappelijke parkeervoorziening kan bijvoorbeeld een parkeerterrein zijn of een garage bij een appartementencomplex of bedrijf. Het kan zijn dat er minder parkeerplaatsen op eigen terrein zijn gerealiseerd, dan het aantal woningen of bedrijven van een complex. Uitsluiting voor een parkeervergunning geldt dan wel voor alle adressen van een complex. Het maakt daarbij niet uit of u wel of niet direct gebruik maakt of kan maken van de parkeervoorziening door een parkeerplaats te kopen of huren. In sommige gevallen kan een adres zijn uitgesloten omdat er alternatieven zijn voor de eigen auto, zoals bijvoorbeeld deelmobiliteit.
In sommige parkeergebieden (rayons) worden geen 2e vergunningen uitgegeven. Bij de vaststelling van het aantal vergunningen dat wordt uitgegeven, wordt gekeken naar het totale aantal reguliere parkeerplaatsen en de parkeerdruk in het betreffende gebied. Als in een deelrayon meer parkeervergunningen worden aangevraagd dan het vastgestelde uitgiftequotum, worden de aanvragen op een wachtlijst geplaatst. Als in deelrayons in zones A2 en B1 minimaal een jaar geen tweede parkeervergunningen zijn uitgegeven aan bewoners, en het is op grond van de huidige vergunninguitgifte niet aannemelijk dat de uitgifte van tweede parkeervergunningen weer mogelijk wordt, kan het college besluiten in deze rayons geen tweede parkeervergunningen meer uit te geven. In dat geval wordt de bestaande wachtlijst voor tweede parkeervergunningen opgeheven.
In een aantal (deel)rayons in zone A2 of B1 worden geen parkeervergunningen uitgegeven. In deze gebieden hebben woongebouwen en bedrijven parkeergelegenheid in garages. Bewoners en ondernemers kunnen daarom geen parkeervergunning krijgen.
Vindt u het besluit om bepaalde reden onjuist? Dan kunt u bezwaar maken.
U kunt uw bezwaar digitaal indienen. Daarvoor kunt u alleen gebruik maken van het door de gemeente beschikbaar gestelde digitale formulier. Dit vindt u op www.utrecht.nl/bezwaar. U kunt het bezwaar niet per e-mail insturen.
Maakt u liever per brief bezwaar, dan kunt u uw bezwaarschrift sturen aan burgemeester en wethouders.
Zorg ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.
In het bezwaarschrift neemt u in ieder geval op:
Als er sprake is van een spoedeisende situatie kunt u daarnaast een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, sector bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek betaalt u griffierecht.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-412962.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.