Aangaan bruikleenovereenkomst Vullingsweg 175 te Heerlen

Aangaan bruikleenovereenkomst met Stichting Werk Voor Heerlen

Gemeente Heerlen maakt bekend dat zij voornemens is om een bruikleenovereenkomst aan te gaan met de Stichting Werk Voor Heerlen (hierna te noemen: SWVH) als gebruiker van een deel van het pand geleden aan de Vullingsweg 175 te Heerlen.

Motivatie

Naar het oordeel van de gemeente is de geselecteerde partij de enige serieuze gegadigde voor de bruikleen van voormelde object. De reden om SWVH als enige serieuze gegadigde aan te merken is gelegen in uitvoering te geven aan het beleid dat gericht is op Armoedebestrijding binnen gemeente Heerlen. In 2022 heeft gemeente Heerlen in samenwerking met andere partners het kinderfietsenplan ‘Ieder kind een fiets’ gelanceerd. Hierin wordt ingespeeld op de kansengelijkheid voor ieder kind binnen de gemeente. In het samenwerkingsverband met SWVH is door de organisatie uitgesproken dat een opslag- of overslaglocatie gewenst is om de inzameling en uitgiftes van fietsen te optimaliseren. In de tijdelijkheid kunnen zij middels een opslagvoorziening worden gefaciliteerd om gebruik te mogen maken van het pand voormalig gymzaal gelegen aan de Vullingsweg 175 te Heerlen.

Op grond van bovenstaande vindt de gemeente in onderhavig geval dat er sprake is van een objectief, toetsbaar en redelijk criterium op grond waarvan de gemeente de SWVH een voorrangspositie heeft kunnen geven.

Reactie en vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit hiervoor beschreven besluit, dan dient u dit uiterlijk binnen twintig (20) kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u dit ons binnen voornoemde termijn schriftelijk mede te delen door een concept dagvaarding aan gemeente@heerlen.nl te sturen onder vermelding van: ‘Vullingsweg 175’.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht binnen de vervaltermijn, komt een onvoorwaardelijke overeenkomst met het SVWH tot stand.

Met deze publicatie geeft de gemeente Heerlen uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).

Naar boven