Zenderink is een uitbreidingswijk aan de noordzijde van de kern Wierden, waarvoor in 2010 het oorspronkelijke bestemmingsplan Zenderink is vastgesteld. Nadat de nieuwbouw in fase 1 is
gerealiseerd is ook gestart met het vervolg van deze wijk. Het exploitatieplan Zenderink 5e herziening behoort bij het gelijktijdig vastgestelde bestemmingsplan ‘Zenderink, eerste
herziening’. Dit bestemmingsplan maakt in totaal 37 woningen mogelijk in Zenderink Midden en in Zenderink Oost. Het betreft de bouw van 29 vrijstaande woningen in het duurdere segment en 8 levensloopbestendige woningen. Het bestemmingsplan ‘Zenderink eerste herziening’ maakt nog geen woningbouw mogelijk in Zenderink West, omdat hiervoor nog verdere uitwerking nodig is.
Inzage
Het exploitatieplan staat vanaf 2 oktober 2024 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.EP2021WKRM0001-VA01.
Daarnaast ligt het exploitatieplan vanaf 2 oktober 2024 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Om het plan in te zien, dient u hiervoor een afspraak te maken via https://afspraken.wierden.nl.
Beroepschrift indienen
Het kan zijn dat u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad. Dit kunt u (als belanghebbende) aangeven bij de rechtbank: binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt. Dit heet ‘beroep aantekenen’. U kunt alleen beroep aantekenen als u op een eerder moment een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-exploitatieplan. Het kan ook als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest eerder een zienswijze in te dienen.
Wilt u een beroepschrift indienen? Stuur dan een brief naar de:
Afdeling bestuursrechtspraak
Raad van State
postbus 20019
2500 EA Den Haag
Die brief is uw beroepschrift. In het beroepschrift moeten in ieder geval uw naam en adres staan, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. In het beroepschrift schrijft u verder waarom u in beroep gaat (de gronden van het beroep). Tot slot moet u het beroepschrift ondertekenen en een kopie van het besluit meesturen.
Voorlopige voorziening
Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.
Kosten
In beroep gaan en indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Raad van State (tel. 070-4264251)