Aveleijn is een Twentse organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Aveleijn heeft al geruime tijd de wens om een woonvoorziening op te richten in Wierden. Inwoners van Wierden met een verstandelijke beperking, waarvoor ambulante begeleiding aan huis niet voldoende is, zijn nu veelal aangewezen op een woonvoorziening in een omliggende gemeente. Er heerst vanuit Aveleijn dan ook de behoefte aan beschutte woonvormen voor mensen met een verstandelijke beperking. De pastorie, gelegen aan de Burgemeester J.C. van den Bergplein 32, is niet meer in gebruik als zodanig en behoeft onderhoud. Verkoop zou voor de hand liggen, echter wenst het kerkbestuur het perceel in eigendom te behouden en er een nieuwe functie aan te geven die past bij de ideële doelen van de kerk. Een maatschappelijke bestemming voor de doelgroep die Aveleijn bedient, sluit hier heel goed bij aan. Aveleijn verzoekt de gemeente Wierden dan ook medewerking te verlenen aan het mogelijk maken van de gewenste ontwikkeling, namelijk het realiseren van een woonzorgvoorziening voor 32 cliënten van Aveleijn aan de Burgemeester J.C. van den Bergplein 32 te Wierden.
Inzage
Het bestemmingsplan staat vanaf 2 oktober 2024 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2021000003-VA01
Daarnaast ligt het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan vanaf 2 oktober 2024 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Om het plan in te zien, dient u hiervoor een afspraak te maken via https://afspraken.wierden.nl .
Beroepschrift indienen
Het kan zijn dat u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad. Dit kunt u (als belanghebbende) aangeven bij de rechtbank: binnen zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt. Dit heet ‘beroep aantekenen’. U kunt alleen beroep aantekenen als u op een eerder moment een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-wijzigingsplan. Het kan ook als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest eerder een zienswijze in te dienen.
Wilt u een beroepschrift indienen? Stuur dan een brief naar de:
Afdeling bestuursrechtspraak
Raad van State
postbus 20019
2500 EA Den Haag
Die brief is uw beroepschrift. In het beroepschrift moeten in ieder geval uw naam en adres staan, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. In het beroepschrift schrijft u verder waarom u in beroep gaat (de gronden van het beroep). Tot slot moet u het beroepschrift ondertekenen en een kopie van het besluit meesturen.
Voorlopige voorziening
Als u een beroepschrift indient, kunt u tegelijkertijd ook aan de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.
Kosten
In beroep gaan en indienen van een voorlopige voorziening kost geld. Over de hoogte van deze kosten (ook wel griffierecht) kunt u contact opnemen met de Raad van State (tel. 070-4264251)