Verleende omgevingsvergunning voor het nieuw bouwen van 41 woningen aan de Peaskeblom 29 tm 65 (oneven), De Nije Daam 72 tm 94 (even) en Kraneblom 54 tm 72 (OV-2024-003737)

De gemeente Leeuwarden heeft een omgevingsvergunning verleend. De gemeente Leeuwarden geeft hiermee toestemming voor het nieuw bouwen van 41 woningen aan de Peaskeblom 29 tm 65 (oneven), De Nije Daam 72 tm 94 (even) en Kraneblom 54 tm 72. Bij ons geregistreerd onder kenmerk: OV-2024-003737. De verzenddatum van de omgevingsvergunning is 24-09-2024.

Waarom publiceert de gemeente Leeuwarden dit bericht?

Een aanvraag omgevingsvergunning wordt ingediend om toestemming te krijgen voor een activiteit om bijvoorbeeld iets te bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laat de gemeente Leeuwarden u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. Dan kunt u op tijd reageren als u het hier niet mee eens bent.

U kunt de vergunning bekijken en hierover vragen stellen

Hiervoor kunt u een email sturen naar vergunningen@leeuwarden.nl of bellen naar het telefoonnummer 14058.

Bent u het niet eens met de vergunning?

U kunt de gemeente Leeuwarden tot 6 weken na de dag van verzending (zie achter 'verzenddatum') laten weten dat u het niet eens bent met de vergunning. Dit heet bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als de vergunning tegen uw belangen ingaat. U kunt digitaal bezwaar maken via www.leeuwarden.nl/bezwaarschrift. Op deze website staat hoe u dit doet. In deze periode kunt u ook de documenten met informatie over de vergunning in het Gemeentehuis bekijken. Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen stuurt u een email naar vergunningen@leeuwarden.nl. Ook kunt u bellen naar het telefoonnummer 14058.

 

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?

Wanneer de activiteiten niet kunnen worden teruggedraaid, dan kunt u de Rechtbank Noord-Nederland in Groningen vragen de start van de activiteiten tegen te houden voordat de gemeente Leeuwarden een besluit heeft genomen over uw bezwaar. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan schriftelijk of online via de website van de rechtbank. Voor meer informatie kunt u de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 - 3614444. U betaalt, voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening, een bedrag aan de rechtbank.

Naar boven