Anterieure overeenkomst locatie Leidsemeerstraat 6 en 8C te Buitenkaag

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer maakt op grond van het bepaalde in artikel 16.138 Omgevingswet bekend dat zij op 13 september 2024, een anterieure overeenkomst heeft gesloten met Fresch Projectontwikkeling B.V., statutair gevestigd te Den Haag en kantoorhoudende aan de Jacob Mosselstraat 2, 2595 RH Den Haag, inzake het verlenen van medewerking aan de planologische wijziging van het perceel grond, gelegen aan de Leidsemeerstraat 6 en 8C te Buitenkaag, kadastraal bekend gemeente Haarlemmermeer, sectie O, nummers 3141 en 3142, ten behoeve van de ontwikkeling van een bouwplan bestaande uit het realiseren van woningen met toebehoren.

In de overeenkomst zijn onder meer afspraken gemaakt over het bouwplan, de locatie-eisen en het verhaal van de door de gemeente te maken kosten voor de ontwikkeling en realisatie van het project op de ontwikkelaar.

Zakelijke beschrijving ter inzage.

Conform het bepaalde in artikel 16.138 Omgevingswet ligt vanaf heden gedurende twee weken een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentekantoor in Hoofddorp. De overeenkomst zelf ligt niet ter inzage.

De zakelijke inschrijving is ook te vinden op deze website .

Geen reacties mogelijk.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst staan geen zienswijzen, bezwaar of beroep open.

Zakelijke beschrijving van de overeenkomst betreffende de herontwikkeling van de locatie Leidsemeerstraat 6 en 8C te Buitenkaag, zoals bedoeld in artikel 16.138 Omgevingswet.

Partijen:

  • 1.

    Gemeente Haarlemmermeer, hierna “Gemeente” genoemd

  • 2.

    Fresch Projectontwikkeling B.V., statutair gevestigd te Den Haag en kantoorhoudende aan de Jacob Mosselstraat 2, 2595 RH Den Haag, hierna “de Ontwikkelaar” genoemd.

Datum overeenkomst:

13 september 2024

Locatie plangebied:

Perceel grond, gelegen aan de Leidsemeerstraat 6 en 8C te Buitenkaag, kadastraal bekend gemeente Haarlemmermeer, sectie O, nummers 3141 en 3142.

Projectinhoud (Ontwikkeling):

Het betreft een initiatief van Ontwikkelaar om een bouwprogramma te realiseren bestaande uit het ontwikkelen van 16 grondgebonden woningen. Het project betreft een bouwplan in de zin van artikel 6.2.1 Bro waarvan de realisatie niet mogelijk is binnen het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Zuid”, maar wel binnen een wijzigingsbevoegdheid die in het bestemmingsplan is opgenomen, zodat een Planologische Maatregel benodigd is. De Ontwikkelaar heeft ten behoeve van deze ontwikkeling verzocht tot het vaststellen van een wijzigingsplan conform voornoemd bestemmingsplan.

Hoofdlijnen overeenkomst:

  • De Ontwikkelaar heeft de mogelijkheid om in het plangebied onder eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico de ontwikkeling conform het vast te stellen wijzigingsplan, te realiseren;

  • De (plan)ontwikkeling en realisatie ten behoeve van de Ontwikkeling vindt plaats voor rekening en risico van de Ontwikkelaar;

  • De Ontwikkelaar betaalt aan de Gemeente een exploitatiebijdrage waarmee het kostenverhaal voor het plangebied verzekerd is. Daarmee is het niet nodig een exploitatieplan in de zin van de Wro op te stellen;

  • De Gemeente spant zich in om met inachtneming van het publiekrechtelijk kader en haar publiekrechtelijke verantwoordelijkheden de noodzakelijke (planologische en vergunning) procedures te voeren en te voltooien;

  • Eventuele planschade komt voor rekening van de Ontwikkelaar.

Geen reacties mogelijk.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroepen worden ingediend.

Naar boven