Bekendmaking voornemen tot verkoop van onroerende zaak

 

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het ‘Didam’-arrest gewezen. Dit arrest bevestigt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een koopovereenkomst te sluiten. Deze verplichting vloeit voort uit het gelijkheidsbeginsel, dat in deze context strekt tot het bieden van gelijke kansen. Het bieden van mededingingsruimte kan achterwege blijven als bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. In dat geval moet het voornemen tot de een-op-een verkoop wel (gemotiveerd) bekend worden gemaakt.

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt hierbij bekend dat de gemeente Westerkwartier voornemens is een koopovereenkomst aan te gaan voor het perceel, kadastraal bekend gemeente Zuidhorn, sectie A, nummer 4229 (gedeeltelijk), plaatselijk bekend Over de Tocht en Holtven te Zuidhorn. Verkoop vindt plaats ter voldoening aan een bouwclaim die opgenomen is in een met potentiële koper gesloten samenwerkingsovereenkomst (2010) met bijbehorend addendum (2013).

 

Iedere serieuze gegadigde die vindt dat hij ook voor een koopovereenkomst in aanmerking komt voor genoemde locatie dient uiterlijk op 16 oktober 2024 een kort geding aanhangig te hebben gemaakt met betrekking tot die zaak bij de rechtbank Noord-Nederland, Postbus 781, 9700 AT Groningen. Met het oog op de voortgang in de verkoop en het verkrijgen van duidelijkheid, hanteren wij een termijn van 20 kalenderdagen. Deze termijn is een vervaltermijn. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding aan onderstaande contactpersoon.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer S.P. van Sloten van het Team Wonen (telefoon 0594-551 551 of stefan.vansloten@westerkwartier.nl).

 

Naar boven