Gemeente Wormerland - Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats Faunastraat 106 Wormer (GPP2024-006)

Het college van burgemeester en wethouder van Wormerland

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

  • Gelezen het verzoek van de bewoner van het adres Faunastraat 106 Wormer omtrent het verkrijgen van een gehandicaptenparkeerplaats nabij de woning;

  • Dat de aanvrager in het bezit is een (bestuurders) gehandicaptenparkeerkaart (GPK) met een geldigheidsperiode van 5 jaar;

  • Dat er geen parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig is;

  • Dat er sprake is van parkeerdruk in de omgeving;

  • Dat overeenkomstig artikel 24 van het BABW advies is gevraagd aan de politie Noord-Holland en dat de politie kenbaar heeft gemaakt geen bezwaar te hebben tegen het te nemen besluit;

  • Dat Faunastraat 106 Wormer is gelegen binnen de bebouwde kom en bij de gemeente Wormerland in beheer is;

  • Mede gelet op het delegatiebesluit van de Gemeenteraad.

Besluit:

  • I.

    door plaatsing van bord E6, met het onderbord OB309 (kenteken), uit bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, ter hoogte van Faunastraat 106 te Wormer, een parkeervak aan te wijzen, als gehandicaptenparkeerplaats voor het voertuig met het op het onderbord aangegeven kenteken.

  • II.

    Aan te wijzen als gebruiker van de onder I bedoelde parkeerplaats de bewoner van de Faunastraat 106 Wormer.

  • III.

    Aan de onder II bedoelde aanwijzing de voorwaarden te verbinden dat de gebruiker:

    • 1.

      Burgemeester en wethouders onverwijld schriftelijk in kennis stelt, indien het genoemde adres verandert,

    • 2.

      Burgemeester en wethouders onverwijld schriftelijk in kennis stelt, indien hij/zij niet meer in het bezit zijn van een voertuig dan wel dit voertuig niet meer gebruikt,

       

Wormer, 02-10-2024

namens burgemeester en wethouders van Wormerland

 

L. Goossens

Afdelingshoofd Leefomgeving

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Wormerland

Maken bekend:

Dat bij besluit van 02-10-2024:

  • I.

    Het parkeren op de parkeerplaats ter hoogte van het adres Faunastraat 106 Wormer, uitsluitend toe te staan door de bewoner van het adres, met het voertuig voorzien van het op het bord vermelde kenteken.

  • II.

    Dat het onder I genoemde besluit open staan voor bezwaar, door binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders.

     

Wormer, 02-10-2024

namens burgemeester en wethouders van Wormerland

 

L. Goossens

Afdelingshoofd Leefomgeving

 

 

Bezwaarschrift

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit in het (digitale) Gemeenteblad, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift is ondertekend en bevat ten minste:

Naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de motivering van het bezwaarschrift.

Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van spoed, kunt u tegelijk met uw bezwaarschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Haarlem (postbus 1621, 2010 BR Haarlem).

Naar boven