BEKENDMAKING BESLUIT HOGERE WAARDEN GELUID

Zuidlandstraat 10 in Terneuzen

 

Besluit hogere waarden geluid

 

Burgemeester en wethouders van Terneuzen hebben besloten voor één woning op de begane grond in het pand Zuidlandstraat 10 in Terneuzen een hogere waarde vast te stellen van 63 dB vanwege het wegverkeerslawaai van de Zuidlandstraat.

Het besluit houdt verband met de omgevingsvergunning (Z2023-00001701) voor het verbouwen van een voormalig winkelpand tot één woning. Onderzoek heeft uitgewezen dat de geluidsbelasting op de woning hoger is dan de voorkeurswaarde van 48 dB. Maatregelen om de overschrijding teniet te doen stuiten op bezwaren.

Ter inzage

Het besluit ligt (digitaal) ter inzage van donderdag 26 september tot en met woensdag 6 november 2024 bij de publieksbalie van de gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1 in Terneuzen van maandag tot en met vrijdag 12:00 uur tot 16:30 uur.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na datum bekendmaking (19 september 2024) een bezwaar indienen tegen het besluit bij het college van Burgemeester en wethouders van Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onmiddellijke spoed dit vereist kunnen belanghebbenden ook een voorlopige voorziening vragen. Dat kan bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorwaarde is dat de aanvrager van een voorlopige voorziening een bezwaarschrift heeft ingediend. De voorzieningenrechter kan bijvoorbeeld een regeling treffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is. De indiener van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierechten betalen.

Nadere informatie is te verkrijgen bij het team Beleidsontwikkeling, Stadhuisplein 1 in Terneuzen, tel. 14 0115. Voor het digitaal inzien van de plannen dient u telefonisch een afspraak te maken.

 

Terneuzen, 25 september 2024

Burgemeester en Wethouders,

H.J.A. (Erik) Merrienboer, burgemeester

S.I.L. (Steven) de Waal, gemeentesecretaris

 

 

Naar boven