Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan ‘Sportpad’ (zaaknr. 590156)

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 16 september 2024 het gewijzigde bestemmingsplan ‘Sportpad’ heeft vastgesteld.

Locatie en projectinhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele gebied rondom het Sportpad te Roelofarendsveen. Het masterplan voor het Sportpad is tot stand gekomen in een samenwerking tussen alle bestaande gebruikers van het gebied (De Tweesprong, de sportverenigingen en SplotsZ) en de nieuwe gebruikers (SSBA, Kindkracht en Hockeyclub Alkemade) die in de toekomst een plekje binnen het gebied hopen te vinden. De gebiedsvisie voor het Sportpad luidt: “een gebied waar sport, cultuur, onderwijs, wonen en zorg voor alle inwoners van 0-100 jaar samenkomen in het hart van het dorp”. Om de komst van een integraal kindcentrum mogelijk te maken, alsmede de nieuwbouw van De Tweesprong (sporthal + zwembad) en een clubgebouw voor de voetbal- en hockeyvereniging mogelijk te maken is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. Dit bestemmingsplan voorziet in het gedeeltelijk wijzigen van de bestemming Sport naar Maatschappelijk en de noodzakelijke verruiming van de bouwmogelijkheden.

Intrekking besluit 18 september 2023 en gewijzigd bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft het besluit van 18 september 2023 om het bestemmingsplan ‘Sportpad’ vast te stellen ingetrokken en tegelijkertijd een nieuw besluit genomen om het bestemmingsplan ‘Sportpad’ gewijzigd vast te stellen. Ten opzichte van het bestemmingsplan ‘Sportpad’ dat op 18 september 2023 is vastgesteld zijn onderstaande punten gewijzigd in het bestemmingsplan:

 

  • 1.

    Toelichting:

    • 1.

      Tweede rapport van GeluidBuro toegevoegd als bijlage 14;

    • 2.

      Paragraaf 2.2.2 aangevuld onder ‘Sportvelden’;

    • 3.

      Paragraaf 8.6.2 aangepast onder ‘Sportvelden’, op basis van het tweede akoestisch onderzoek;

    • 4.

      Paragraaf 8.6.3 aangepast, voornemen tot het nemen van een maatwerkvoorschrift hogere geluidnorm verwijderd;

  • 1.

    Regels:

    • 1.

      Definitie van ‘padelbaan’ toegevoegd;

    • 2.

      De bestemmingsomschrijving bij Artikel 5 Sport zodanig gewijzigd dat padelbanen enkel toegestaan zijn binnen de aanduiding ‘specifieke vorm van sport – padelbanen’;

    • 3.

      Onder artikel 5.1.2 bouwregels opgenomen voor zowel de hoogte van de wanden van de padelbanen als de hoogte van geluidswerende voorzieningen;

    • 4.

      Artikel 5.2 opgenomen waarin het aantal banen is vastgelegd en de geluid reducerende maatregelen verplicht zijn gesteld;

  • 1.

    Verbeelding:

    • 1.

      Aanduiding voor padelbanen opgenomen;

    • 2.

      Aanduiding voor geluidsscherm opgenomen.

Dit nieuwe bestemmingsplan bevat enkel wijzigingen omtrent de padelbanen. Alle overige onderdelen, bijvoorbeeld met betrekking tot het IKC, de sporthal en ontsluiting, zijn ongewijzigd gebleven.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 26 september t/m woensdag 6 november 2024 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan gedurende de openingstijden digitaal worden ingezien in de publieksruimte van het gemeentehuis van Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, adviseren wij u vooraf een afspraak te maken via www.kaagenbraassem.nl. Het bestemmingsplan is ook te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPSPORTPAD-VAS2.

Instellen van beroep

Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Diegenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Sportpad’ hoeven dat niet te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven planonderdelen.

Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking. Hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 8 november 2024, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar via info@kaagenbraassem.nl of 071-3327272. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven