Voorgenomen verkoop van een perceel snippergroen door de gemeente Lansingerland aan de eigenaar van het enige aangrenzende perceel

De gemeente Lansingerland is eigenaresse van het perceel, plaatselijk bekend als gemeente Bleiswijk, sectie C, nummer 6785. De gemeente Lansingerland is bereid om een gedeelte van gemeld perceel, ter grootte van ongeveer 6 m², te verkopen aan de eigenaar van het enige aangrenzende perceel, plaatselijk bekend als gemeente Bleiswijk, sectie C, nummer 3999.

De gemeente Lansingerland is van mening dat de eigenaar van het enige aangrenzende perceel de enige serieuze gegadigde is om het gedeelte van de voormelde bij de gemeente in eigendom zijnde onroerende zaak te kopen. De gemeente voert hiertoe de navolgende argumenten aan:

  • 1.

    De gemeente is volledig eigenaar van het perceel.

  • 2.

    De gemeente heeft een beleid ten aanzien van uitgifte van snippergroen, welk beleid is vastgelegd in de Beleidsnota snippergroen Gemeente Lansingerland 2013.

  • 3.

    In gemelde beleidsnota zijn de uitgangspunten voor verkoop van snippergroen vastgelegd.

  • 4.

    Het sluiten van een overeenkomst tot verkoop van het perceel snippergroen met de eigenaar van het enige aangrenzende perceel sluit aan bij hetgeen is vastgelegd in voormelde beleidsnota.

  • 5.

    Gelet op het voorgaande is de Gemeente van oordeel dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria alleen de eigenaar van het enige aangrenzende perceel als serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het sluiten van de voorgenomen verkoop van het perceel.

De gemeente Lansingerland geeft met de publicatie van het voornemen uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Bezwaar

Mocht u zich niet kunnen verenigen met dit voornemen omdat u op basis van de beleidsnota snippergroen 2013 meent zelf in aanmerking te kunnen komen voor de verwerving van voormeld perceel, dan dient u dit binnen 21 kalenderdagen na publicatie van dit bericht kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan juristengov@lansingerland.nl, onder vermelding van “Reactie op voornemen tot aangaan overeenkomst snippergroen Peppeldreef 9 te Bleiswijk“.

Genoemde termijn merken wij aan als een vervaltermijn. Als binnen deze termijn geen reactie is ingediend zal de gemeente over gaan tot het sluiten van de overeenkomst. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Bij gebreke van een tijdig gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Lansingerland en belanghebbende zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

Informatie:

Voor eventuele vragen of inlichtingen kunt u contact opnemen met Suzanne van der Linden via het genoemde e-mailadres.

Naar boven