Gemeente Arnhem – Aanmelden evenementenkalender 2025

 

Om een goed overzicht te krijgen in het aantal, soort en grootte van de evenementen in de stad, maken we in Arnhem gebruik van een evenementenkalender. Samen met de organisatoren willen wij namelijk dat Arnhem een prachtige evenementenstad blijft. Voor een evenwichtige verdeling van de kalender is het van belang dat wij weten of, waar en wat voor evenement u wenst te organiseren in 2025.

 

Vooraankondiging vóór 1 november 202 4

Organisatoren kunnen tussen 1 oktober en 1 november 2024 een vooraankondiging doen van hun vergunningplichtige evenement. Voor een kleinschalig, meldingplichtig evenement hoeft u geen vooraankondiging te doen.

 

De vooraankondiging geldt ook voor uw gewenste evenement, tappunt of standplaats tijdens Koningsnacht- en dag. Vanwege de verdeling van de schaarse openbare ruimte tijdens dit grootschalige evenement, met name in de binnenstad, is het van belang dat u ook uw kleinschalige activiteit voor Koningsdag bij ons meldt. De gemeente beoordeelt samen met Stichting Koningsdag Arnhem de aangemelde evenementen, tappunten en standplaatsen.

 

Ná 1 november gaan wij kijken of er een samenloop van evenementen is en zullen hierover vroegtijdig contact opnemen met de betreffende organisatoren. Hierdoor kunnen we tijdig inspelen op eventuele mogelijkheden of kan er in een vroeg stadium bemiddeld worden bij concurrerende aanvragen. Tevens zullen de hulpdiensten hun inzet baseren op de vooraankondigingen. Voor eind december 2024 wordt de kalender definitief gemaakt en ontvangt u bericht.

 

De evenementenkalender dient als plannings-, coördinatie- en afstemmingsinstrument. Wij beoordelen of uw evenement past binnen het totaalaanbod, de evenementenvisie en de locatieprofielen van onze evenementenlocaties in de openbare ruimte. Daarnaast bekijken wij of het totaal aanbod en de samenloop van evenementen acceptabel is o.a. uit het oogpunt van openbare orde en veiligheid. 

 

Meer informatie over de vooraankondiging en het in te vullen formulier vindt u op Aanmelden evenementenkalender - Gemeente Arnhem

 

 

Naar boven