Verkeersbesluit ten behoeve van het instellen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij Schuitvaart 33 te Rucphen.

 

Burgemeester en wethouders van Rucphen

Overwegingen ten aanzien van het besluit

de Schuitvaart een openbare weg is, die bij de gemeente Rucphen in beheer is;

het besluit tot het aanleggen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats een besluit is ingevolge artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994;

om in aanmerking te komen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats moet worden voldaan aan de volgende criteria:

de aanvrager moet in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder;het moet dringend gewenst zijn dat de aanvrager een parkeerplaats ter beschikking staat en er moet niet op een andere wijze in een parkeerplaats kunnen worden voorzien (bijv. het hebben van een garage of een parkeerplaats op eigen terrein);

er moet sprake zijn van een redelijk tot hoge parkeerdruk ter plaatse;

betrokkene beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder;voor betrokkene niet op een andere wijze in een parkeerplaats kan worden voorzien;

uit een parkeeronderzoek is gebleken dat in de omgeving van de woning van betrokkene sprake is van een redelijke tot hoge parkeerdruk;

in het kader van de bescherming van de weggebruiker een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats moet worden gerealiseerd nabij de woning Schuitvaart 33 te Rucphen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van politie eenheid Zeeland - West Brabant, District De Markiezaten, namens de hoofdagent van het basisteam Roosendaal.

BESLUIT

Door het plaatsen van het bord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord met kenteken 81-ZNH-1 een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats te realiseren nabij Schuitvaart 33 te Rucphen, zoals nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met nummer VKV-03-0586-1.

Dit besluit ligt met ingang van 25 september 2024 gedurende een termijn van zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Rucphen.

Rucphen, 25 september 2024

Namens deze,

Burgemeester en wethouders van Rucphen

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te zijn gericht aan burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Wij wijzen u erop dat het indienen van een bezwaarschrift geen schorsende werking heeft.

Tevens bestaat de mogelijkheid een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de President van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA Breda. In dat geval zal deze beslissing pas in werking treden nadat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven