Bestemmingsplan ‘Blankenburgverbinding A15/A20 (tracébesluit)’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 6 juni 2024 het (gerepareerde) bestemmingsplan ‘Blankenburgverbinding A15/A20 (tracébesluit)’ heeft vastgesteld.

Reparatie bestemmingsplan

Op 24 februari 2022 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Blankenburgverbinding A15/A20 (tracébesluit)’ vastgesteld. Daartegen werd beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling) ingesteld. Bij tussenuitspraak van 22 mei 2024 (ECLI:NL:RVS:2024:2144) heeft de Afdeling de gemeenteraad opdracht gegeven binnen een termijn van 20 weken enkele gebreken in het bestemmingsplan te herstellen. Inhoudelijk heeft de gemeenteraad de in de uitspraak van de Afdeling benoemde suggesties gevolgd. Deze hielden in:

  • de aanwezige aardgastransportleidingen en de hierbij behorende bestemming “Leiding – Gas” op te nemen op de verbeelding, en

  • de warmtetransportleidingen en de hierbij behorende bestemming “Leiding – Warmtetransportleiding” op te nemen op de verbeelding en te voorzien in de daarbij behorende planregels zoals neergelegd in het inmiddels onherroepelijke provinciale inpassingsplan “Warmtetransportleiding Vlaardingen – Den Haag.

Daarnaast is een aantal ambtelijk geconstateerde gebreken op de verbeelding hersteld. Voor het volledige overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan wordt verwezen naar de bijlage bij het raadsbesluit van 12 september 2024.

Ter inzage

Het vastgestelde (gerepareerde) bestemmingsplan ‘Blankenburgverbinding A15/A20 (tracébesluit)’, het raadsbesluit tot vaststelling ervan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 september 2024 gedurende een termijn van 6 weken ter inzage. Het digitale (gerepareerde) bestemmingsplan is beschikbaar en raadpleegbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart . De planidentificatiecode is NL.IMRO.0622.0266bpBbvb2021-0032 .

Het vastgestelde (gerepareerde) bestemmingsplan, met bijbehorende stukken en bijlagen is tevens in papieren vorm in te zien op het Stadskantoor aan het Westnieuwland 6. Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16:00. Indien u de stukken wenst in te zien, kunt u een afspraak maken door een e-mail te sturen naar ro@vlaardingen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende een termijn 6 weken, ingaande op de dag na de aanvang van de terinzagelegging van de stukken, staat de mogelijkheid open tot het instellen van beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan. Deze termijn vangt aan op donderdag 26 september 2024 en loopt tot en met woensdag 6 november 2024.

Omdat het hier gaat om een besluit ter vervanging van een eerder besluit ten aanzien waarvan reeds een beroepsprocedure aanhangig is, is het in beginsel niet mogelijk om (opnieuw) beroep in te stellen, behalve tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan. Tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan kan in beginsel elke belanghebbende beroep instellen.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het voor alleen burgers mogelijk digitaal beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (www.loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/).

Het indienen van een beroepschrift schorst de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit (bestemmingsplan) niet. Daarvoor kan gedurende de genoemde beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, op genoemd adres. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift en dient het spoedeisende belang aan te geven. Als binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Vlaardingen, 25 september 2024

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven