Aankondiging voorgenomen verkoop van grond

Objectinformatie

Adres: nabij Wordenseweg 15 te Velddriel

Kadastraal bekend: Gemeente Maasdriel, Sectie M nummer 2034 ged., hierna ‘(het) Perceel’

Perceelgrootte: circa 124 m2.

 

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruime hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop.

 

De Gemeente heeft het voornemen om het Perceel te verkopen aan de eigenaren van het naastgelegen perceel ten behoeve van tuinuitbreiding. De Gemeente geeft hiermee uitvoering aan haar beleid, zoals vastgelegd in de Notitie beleidsregels verkoop en verhuur van overhoeken. In dit beleid is opgenomen dat snippergroen als hoofdregel uitsluitend wordt verkocht aan eigenaren van het aan het snippergroen grenzende perceel, ter uitbreiding van het eigen perceel. Bovendien hebben de eigenaren van het naastgelegen perceel de grond al sinds jaar en dag in bezit.

 

Reactie

Kunt u zich niet verenigen met het bovengenoemde voornemen, omdat u van mening bent dat u ook als serieuze gegadigde in aanmerking komt voor deze voorgenomen transactie? Dan kunt u binnen twintig (20) werkdagen na deze publicatie een kort geding tegen dit voornemen aanhangig maken bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Wanneer u een kort geding start tegen de Gemeente moet u de Gemeente direct daarvan op de hoogte brengen. Dat doet u door de dagvaarding op het adres van de gemeente te laten overhandigen: Kerkstraat 45, 5331 CB Kerkdriel.

 

De termijn van twintig (20) werkdagen na publicatie geldt als een vervaltermijn. Als binnen de gemelde termijn geen gebruik wordt gemaakt van genoemde mogelijkheid, dan vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na het verstrijken van de genoemde termijn van twintig (20) werkdagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft kunnen oordelen dat géén sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren zoals voorgenomen.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

 

 

Naar boven