Vastgestelde beeldkwaliteitsparagraaf ‘Ruimte-voor-Ruimte-ontwikkelingen 2023’ ter inzage

Op 23 november 2023 heeft de gemeenteraad besloten de beeldkwaliteitsparagraaf ‘Ruimte voor ruimte ontwikkelingen 2023’ vast te stellen als onderdeel van de welstandnota.

 

De vastgestelde beeldkwaliteitsparagraaf ligt daarom met ingang van donderdag 1 februari 2024 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het is digitaal te raadplegen op de website www.pijnacker-nootdorp.nl.

 

Inhoud van het plan

Deze paragraaf voorziet in beeldkwaliteitseisen voor de acht locaties die zijn opgenomen in he bestemmingsplan ‘Verzamelplan ruimte-voor-ruimte-ontwikkelingen 2023’. Dit bestemmingsplan is op 23 november 2023 vastgesteld door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan maakt op acht locaties een zogenoemde ruimte-voor-ruimte -ontwikkeling mogelijk. Na sloop van bestaande bedrijfsbebouwing en/of glasopstanden – de bouw van (een of meerdere) compensatiewoningen mogelijk. De resterende gronden krijgen dan een open, groene bestemming. Het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit staat hierbij centraal. De beeldkwaliteitsparagraaf is van toepassing op deze ontwikkelingen.

 

Tegen het besluit tot vaststelling kan geen bezwaar of beroep worden aangetekend.

 

 

Pijnacker-Nootdorp, 31 januari 2024

Het college van Pijnacker-Nootdorp.

 

 

Naar boven