Wijziging Regels voor het aanvragen en toewijzen van een parkeervergunning

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

 

gelet op afdeling II van de Parkeerverordening Roosendaal 2013;

 

BESLUITEN

 

vast te stellen de wijziging van de Regels voor het aanvragen en toewijzen van een parkeervergunning.

 

 

Artikel I Wijziging regeling

De Regels voor het aanvragen en toewijzen van een parkeervergunning wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 3 wordt gewijzigd als volgt:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 3 Bewonersvergunningen

  • 6.

    Bij de aanvraag van de tweede bewonersvergunning, door huishoudens van panden waarvan de bouwaanvraag is ingediend na 1 mei 2002, dient de aanvrager twee kentekenbewijzen deel II te overleggen, waarmee wordt bewezen dat de aanvrager beschikt over het eigendom en/of vast gebruik van 2 auto’s.

Artikel 3 Bewonersvergunningen

  • 6.

    Bij de aanvraag van de tweede bewonersvergunning, voor adressen waarvan de bouwaanvraag is ingediend na 1 mei 2002, dient de aanvrager twee kentekenbewijzen deel II te overleggen, waarmee wordt bewezen dat de aanvrager beschikt over het eigendom en/of vast gebruik van 2 auto’s.

  • 7.

    Bij aanvragen door bewoners op adressen waarvan de bouwaanvraag is ingediend na 1 mei 2002 en voor 1 januari 2024, wordt gecontroleerd of de aanvrager niet beschikt, zou kunnen beschikken of heeft kunnen beschikken over een eigen parkeervoorziening. In dat geval hoeft de aanvrager geen twee kentekenbewijzen te overleggen.

  • 8.

    Bewonersvergunningen kunnen tijdelijk worden verstrekt in afwachting van nader onderzoek naar de parkeerdruk of naar de beschikking over eigen parkeervoorziening.

 

 

B

Artikel 4 wordt gewijzigd als volgt:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 4 Toewijzing bewonersvergunningen

  • 1.

    Ieder huishouden komt in aanmerking voor een eerste vergunning op kenteken, met uitzondering van huishoudens die wonen of gaan wonen in een nieuwbouwplan dat vergunningplichtig is in het kader van de Woningwet en waarvoor een bouwaanvraag is ingediend na 1 mei 2002. Een aanvraag van laatstgenoemde huishoudens geldt als zijnde een aanvraag voor een tweede bewonersvergunning als bedoeld in deze regeling.

Artikel 4 Toewijzing bewonersvergunningen

  • 1.

    Ieder adres komt in aanmerking voor een eerste vergunning op kenteken, met uitzondering van adressen van een nieuwbouwplan dat vergunningplichtig is in het kader van de Woningwet en waarvoor een bouwaanvraag is ingediend na 1 mei 2002. Een aanvraag van laatstgenoemdadres geldt als zijnde een aanvraag voor een tweede bewonersvergunning als bedoeld in deze regeling.

 

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de derde dag na bekendmaking in het Gemeenteblad

 

 

 

Aldus besloten door burgemeester en wethouders van Roosendaal op 16 september 2024,

de secretaris, de burgemeester,

Naar boven