Voornemen vestigen recht van opstal tbv kunstwerk Het Hoofd Nieuwpoort

De gemeente Molenlanden is voornemens om een recht van opstal te vestigen op een deel van het perceel gelegen nabij Het Hoofd te Nieuwpoort, kadastraal bekend gemeente Nieuwpoort, sectie B, nummer 1234, ten behoeve van het plaatsen van een kunstwerk.

 

Het te vestigen recht van opstal omvat het recht tot het plaatsen, houden en onderhouden van een uniek kunstwerk op initiatief van een stichting ter bevordering van de bekendheid van Vestingstad Nieuwpoort. Vanwege de uniciteit van het kunstwerk en het feit dat het plaatsen van het kunstwerk is geïnitieerd door voornoemde stichting, is de gemeente Molenlanden van mening dat deze stichting de enige serieuze gegadigde is voor het te vestigen opstalrecht en dat de gemeente daarom geen openbare selectieprocedure hoeft te doorlopen.

 

De gemeente zal na een wachttijd van 20 kalenderdagen na de datum van deze bekendmaking uitvoering geven aan haar voornemen. Indien u van mening bent dat het de gemeente Molenlanden niet is toegestaan om voornoemd recht van opstal te vestigen ten behoeve van de stichting omdat u ook als mogelijke gegadigde voor het recht van opstal kan worden aangemerkt, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze bekendmaking een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de bevoegde voorzieningenrechter. Indien er binnen voornoemde termijn geen kort geding aanhangig is gemaakt, dan vervalt het recht om tegen het voornemen en/of het gevestigde recht van opstal op te komen. Ook vervalt dan het recht op schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. De reden voor het opnemen van deze vervaltermijn is dat de gemeente Molenlanden en haar contractspartij(en) onredelijk worden benadeeld indien derden ook na voornoemde vervaltermijn nog tegen het recht van opstal zouden kunnen opkomen. Mocht u naar aanleiding van deze bekendmaking vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Ageet Blom via ageet.blom@jouwgemeente.nl.

 

Naar boven