Bekendmaking: Vestiging van een zakelijk recht van opstal aan de Boerslaan te Katwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Katwijk maakt hierbij bekend dat de gemeente Katwijk voornemens is een zakelijk recht van opstal te vestigen ten behoeve van Liander N.V. voor de bouw en exploitatie van een transformatorstation, gelegen aan de Boerslaan te Katwijk, kadastraal bekend als gemeente Katwijk, sectie C, nummer 4987 (gedeeltelijk). Het betreft een oppervlakte van circa 34 m².

Liander N.V. beoogt op de betreffende locatie een transformatorstation te realiseren om haar infrastructuur te verzwaren en de levering van elektriciteit aan de gemeente Katwijk te waarborgen.

Gezien het specifieke doel van deze transactie, waarbij een zakelijk recht wordt gevestigd ten behoeve van publieke doeleinden zoals nutsvoorzieningen, is het vooraf duidelijk dat er redelijkerwijs slechts één gegadigde voor de vestiging van een zakelijk recht in aanmerking komt. In overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving, kan bij de vestiging van een zakelijk recht voor nutsbedrijven en andere (semi)publieke organisaties worden volstaan met een publicatie waarin (a) het gemeentelijke beleid omtrent de ontwikkeling van vastgoed op de betreffende locatie wordt toegelicht, en (b) de passende rol en doelstelling van de beoogde partij worden benoemd.

In dit geval is Liander N.V. de enige geschikte partij voor deze transactie, gezien haar wettelijke rol als netbeheerder en de aard van de werkzaamheden.

Procedure kort geding

Indien u het niet eens bent met deze voorgenomen transactie, dient u binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Den Haag.

Indien u voornemens bent een kort geding aan te spannen, verzoeken wij u ons dit binnen de genoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen. Dit kunt u bij voorkeur doen door een conceptdagvaarding per e-mail te sturen naar het volgende adres: vastgoed@katwijk.nl.

De gemeente publiceert dit voornemen op de website van de gemeente Katwijk en in het gemeenteblad. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778). Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen via: vastgoed@Katwijk.nl 

Naar boven