Kennisgeving voorgenomen verkoop door de gemeente Sluis van een perceel grond aan de Dokweg te Breskens

De gemeente Sluis is voornemens te verkopen aan Smaak IJzendijke Holding BV. Het perceel kadastraal bekend als gemeente Oostburg, sectie L, nummer 2494, groot circa 3.000m², gelegen aan de Dokweg te Breskens.

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het “Didam-arrest” gewezen. Dit arrest bepaald dat overheden het gelijkheidsbeginsel dienen toe te passen bij onder andere verkoop van onroerende zaken.

Motivatie

De percelen op het bedrijventerrein Deltahoek staan openbaar te koop en er zijn wachtlijsten. Deze wachtlijsten worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Bezwaar

De gemeente zal na een wachttijd van 21 kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen tot verkoop. Als u van mening bent dat u ook als mogelijke gegadigde meegenomen moet worden bij de verkoop van het hiervoor genoemde object, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie een kort geding tegen de gunning aanhangig te maken bij de bevoegde rechter. Indien er binnen voornoemde termijn geen kort geding aanhangig is gemaakt, dan vervalt het recht om tegen het voornemen en/of de koopovereenkomst op te komen. Ook vervalt dan het recht op schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. De reden voor het opnemen van deze vervaltermijn is dat de gemeente Sluis en haar contractspartij(en) onredelijk worden benadeeld indien derden ook na voornoemde vervaltermijn nog tegen de koopovereenkomst zouden kunnen opkomen.

Naar boven