AANKONDIGING CONTRACTSOVERNAME HUUROVEREENKOMST HERTSENBERGWEG/TURNHOUTSWEG

 

Adres: Hertsenbergweg/Turnhoutsweg

Kadastrale percelen: Gemeente Zwolle, sectie N, nummers 4627 gedeeltelijk en 2566 gedeeltelijk

Perceelgrootte: Circa 10.079 m2

 

Voornemen tot instemmen met contractsovername huurovereenkomst

De gemeente Zwolle is voornemens medewerking te verlenen aan een contractsovername van een huurovereenkomst met betrekking tot bovenstaande locatie.

 

Huurder is de enige serieuze gegadigde

De gemeente verhuurt het perceel reeds enkele jaren ten behoeve van de exploitatie van een Tuinderij de Spoolderberg. Het gebruik als groente- c.q. pluktuin past binnen de ambities van de gemeente in het kader van Stadslandbouw, voortvloeiend uit de omgevingsvisie.

Huurder is de enige partij die de bestaande huurovereenkomst voort kan zetten, nu zij afspraken heeft over overname van de onderneming, de tuinderij, met de huidige huurder. Gemeente is bereid om in dat verband mee te werken aan contractsovername van de lopende huurovereenkomst.

Gelet op het voorgaande is de gemeente van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor contractsovername van de bestaande huurovereenkomst voor bovengenoemde locatie.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet met dit voornemen kunt verenigen, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen (ingaande de dag na deze bekendmaking) kenbaar te maken door uw standpunt met deugdelijke onderbouwing te sturen aan: secretariaat.zwvg@zwolle.nl.

De gemeente Zwolle en huurder zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

De gemeente publiceert dit voornemen op www.zwolle.nl/bekendmakingen en in het gemeenteblad. Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778). Voor meer informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met e.jaspers@zwolle.nl.

Naar boven