Voornemen tot aangaan koopovereenkomsten verlaat

Datum publicatie: 18 september 2024

De gemeente Zuidplas (hierna: "de Gemeente") is voornemens koopovereenkomsten met Stichting Woonpartners Midden-Holland te Waddinxveen (hierna: "Woonpartners") aan te gaan voor de uitgifte van percelen grond in Zevenhuizen ten behoeve van de realisatie van woningen in het plangebied Verlaat.

Objectinformatie

Door de Gemeente aan Woonpartners te verkopen percelen grond:

  • 1.

    aan de Fuchsia te Zevenhuizen, sectie E nummers 1638 en 4022 (gedeeltelijk) ter grootte van circa 1.506 vierkante meter;

  • 2.

    aan de Petunia te Zevenhuizen, sectie E nummer 4022 (gedeeltelijk) ter grootte van circa 1.005 vierkante meter;

  • 3.

    aan de Camelia te Zevenhuizen, sectie E nummers 1638 en 4022 (gedeeltelijk) ter grootte van circa 730 vierkante meter;

  • 4.

    aan de Jasmijn te Zevenhuizen, sectie E nummer 4022 (gedeeltelijk) ter grootte van circa 1.544 vierkante meter;

  • 5.

    aan de Jasmijn te Zevenhuizen, sectie E nummer 4022 (gedeeltelijk) ter grootte van circa 774 vierkante meter;

  • 6.

    aan de Lavendel te Zevenhuizen, sectie E nummer 4022 (gedeeltelijk) ter grootte van circa 1.796 vierkante meter.

Totaal: circa 7.355 vierkante meter.

Toekomstig gebruik: woningbouw.

Motivering

De Gemeente meent dat op grond van de volgende objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde, te weten Woonpartners, in aanmerking komt voor het aangaan van de koopovereenkomsten:

  • a)

    De Gemeente en Woonpartners hebben op 14 juli 2019 al een intentieovereenkomst gesloten over de ontwikkeling van het plangebied Van 't Verlaat, waar de te verkopen percelen grond onderdeel van uitmaken. In deze intentieovereenkomst is vastgelegd dat Woonpartners reeds gronden in bezit had in het plangebied en dientengevolge samen met een andere grondeigenaar (De Zevenster/WelThuis B.V.) aan de voorgenomen ontwikkeling deel kon nemen;

  • b)

    De Gemeente en Woonpartners hebben op 13 januari 2021 een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de ontwikkeling van het plangebied Van 't Verlaat, waarin de verkoop van de gronden al is opgenomen.

Vervaltermijn

Tegen de voorgenomen verkoop kan geen zienswijze, bezwaar of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Als u het niet eens bent met de voorgenomen verkoop, dan dient u dat binnen 20 kalenderdagen na deze publicatie kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag. Deze termijn van 20 kalenderdagen is een vervaltermijn.

Als binnen de opgegeven termijn geen kort geding tegen de Gemeente aanhangig is gemaakt, zal het college overgaan tot verkoop van de percelen grond. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

Als u vragen heeft over deze verkoop dan kunt u per e-mail contact opnemen met het team Gebiedsontwikkeling en Planeconomie via Grondzaken@zuidplas.nl.

Naar boven